RETRO RÁDIÓ

A legfinomabb filléres vacsorák

A legfinomabb filléres vacsorák
Bodoki Lajos
Szerző
Bodoki Lajos
Létrehozva2015. 05. 02. 17:09

Még nem jött meg a fizetésed, de ki akarsz tenni magadért? Olcsó alapanyagokból is tudsz finomat fõzni! Három szuper tippet mutatunk!

KOLBÁSZOS KRUMPLILEVES

Íme a leves, amit 20 perc alatt el tudsz készíteni. Egészítsd ki péksütivel vagy palacsintával és kész a tökéletes főétkezés!

Hozzávalók:

  • 20 dkg paprikás kolbász (vagy 1 pár virsli)
  • ½ kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 póréhagyma (elhagyható)
  • 1-2 szelet baconszalonna
  • 2 dl tejföl
  • kevés olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • babérlevél, só, bors

  • Így készítsd

  • Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd le az olajon, dobd rá a felkockázott krumplit és a felkarikázott kolbászt, öntsd fel vízzel. Sóval, borssal, ízesítsd, mehet bele a babérlevél is.
  • Miközben fő leves, karikázd fel a pórét, és amikor már majdnem puha a krumpli, mehet ez is a fazékba.
  • A liszttel, a tejföllel és néhány kanálnyi forró levessel készíts habarást, ezzel sűrítsd be a levest. Amint felforr, kész. Tetejére szórj apróra vágott friss petrezselyemzöldet, esetleg sült bacon szalonnát.
  • TIPP: Ezt az egyszerű levest gombával, zöldbabbal, zellerrel, akár sárgarépával is gazdagíthatod. Ami pedig az ízeket illeti: bátran bolondítsd fokhagymával, tárkonnyal, ecettel, akár kaporral is!

  • ZÖLDSÉGES RAKOTT TÉSZTA

    Ha akad egy darabka sajt a hűtödben, máris nyert ügyed van. Egy kis trappista vagy mozzarella csodákra képes!

    Hozzávalók:

  • 1 cs. száraztészta
  • 20-30 dkg brokkoli
  • 1 db (25 dkg) cukkíni
  • 30 dkg trappista sajt, reszelve
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 2X5 dkg vaj
  • 1 tk. liszt
  • 1 fej hagyma
  • 5 cikk fokhagyma
  • zöldfűszerek (szárított is jó)
  • só, bors
  • Így készítsd:

  • Kezdd a besamellel: futtasd meg a vajon a lisztet, engedd föl a tejszínnel, hagyd megkrémesedni. Csak sóval ízesítsd, és ha túl sűrű, kevés tejjel lazítsd fel, félre teheted.
  • A rózsákra szedett brokkolit forrázd le, a cukkinit aprítsd fel. Pirítsd le vajon a hagymát, add hozzá a zúzott fokhagymát, forgasd bele az előkészített zöldségeket, sózd, borsozd, zöldfűszerekkel ízesítsd.
  • A félkeményre főzött tésztát, a zöldségeket, a besamelt és a reszelt sajtot rétegezd kivajazott sütőedénybe - felülre sajt kerüljön -, majd a rakottast 180 fokos sütőben pirítsd készre.
  • Plusz egy ötlet:

    Ha van otthon gombád, bátran tedd bele azt is, minél több a zöldség, annál egészségesebb ez az étel!


    ROPOGÓS CSIRKESZÁRNYAK

    Egy kis trükkel igazán izgalmassá teheted az egyszerű rántott csirkeszárnyat is. Keverj a panírba kukoricapelyhet és extrán roppanós lesz a bundája!

     

    Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • kukoricapehely / corn flakes
  • olaj
  • Így készítsd:

    A megmosott csirkeszárnyakat sózd meg és panírozd be, de a zsemlemorzsához keverj fele-fele arányban összezúzott corn flakest. Sütéskor ügyelj rá, hogy ne hevüljön túl az olaj, mert a kukoricapehely könnyen odakap.

     

    TIPP:

    A panírozás vége felé szórj csilit a kukoricapelyhes morzsához, így néhány igazán férfiaknak való hús is kerülhet a vacsoraasztalotokra!

     

    AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA

    Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • petrezselyem
  • 1 kis tubus majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk. mustár
  • ½ kk. őrölt bors
  • Így készítsd:

    A káposztát és a répát reszeld – nagy lyukú reszelőt használj –, a hagymát vágd finomra. Az egészet sózd be, hagyd állni. A majonézből, a tejfölből és a mustárból keverj mártást és forgasd bele a kinyomkodott zöldségeket. Tehetsz bele petrezselymet is.

     

     

     

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.