KOLBÁSZOS KRUMPLILEVES
Íme a leves, amit 20 perc alatt el tudsz készíteni. Egészítsd ki péksütivel vagy palacsintával és kész a tökéletes főétkezés!

Hozzávalók:
20 dkg paprikás kolbász (vagy 1 pár virsli)
½ kg krumpli
1 fej vöröshagyma
1 póréhagyma (elhagyható)
1-2 szelet baconszalonna
2 dl tejföl
kevés olaj
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál liszt
babérlevél, só, bors
Így készítsd
Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd le az olajon, dobd rá a felkockázott krumplit és a felkarikázott kolbászt, öntsd fel vízzel. Sóval, borssal, ízesítsd, mehet bele a babérlevél is.
Miközben fő leves, karikázd fel a pórét, és amikor már majdnem puha a krumpli, mehet ez is a fazékba.
A liszttel, a tejföllel és néhány kanálnyi forró levessel készíts habarást, ezzel sűrítsd be a levest. Amint felforr, kész. Tetejére szórj apróra vágott friss petrezselyemzöldet, esetleg sült bacon szalonnát.
TIPP: Ezt az egyszerű levest gombával, zöldbabbal, zellerrel, akár sárgarépával is gazdagíthatod. Ami pedig az ízeket illeti: bátran bolondítsd fokhagymával, tárkonnyal, ecettel, akár kaporral is!
ZÖLDSÉGES RAKOTT TÉSZTA
Ha akad egy darabka sajt a hűtödben, máris nyert ügyed van. Egy kis trappista vagy mozzarella csodákra képes!

Hozzávalók:
1 cs. száraztészta
20-30 dkg brokkoli
1 db (25 dkg) cukkíni
30 dkg trappista sajt, reszelve
1 doboz főzőtejszín
2X5 dkg vaj
1 tk. liszt
1 fej hagyma
5 cikk fokhagyma
zöldfűszerek (szárított is jó)
só, bors
Így készítsd:
Kezdd a besamellel: futtasd meg a vajon a lisztet, engedd föl a tejszínnel, hagyd megkrémesedni. Csak sóval ízesítsd, és ha túl sűrű, kevés tejjel lazítsd fel, félre teheted.
A rózsákra szedett brokkolit forrázd le, a cukkinit aprítsd fel. Pirítsd le vajon a hagymát, add hozzá a zúzott fokhagymát, forgasd bele az előkészített zöldségeket, sózd, borsozd, zöldfűszerekkel ízesítsd.
A félkeményre főzött tésztát, a zöldségeket, a besamelt és a reszelt sajtot rétegezd kivajazott sütőedénybe - felülre sajt kerüljön -, majd a rakottast 180 fokos sütőben pirítsd készre.
Plusz egy ötlet:
Ha van otthon gombád, bátran tedd bele azt is, minél több a zöldség, annál egészségesebb ez az étel!
ROPOGÓS CSIRKESZÁRNYAK
Egy kis trükkel igazán izgalmassá teheted az egyszerű rántott csirkeszárnyat is. Keverj a panírba kukoricapelyhet és extrán roppanós lesz a bundája!

Hozzávalók:
1 kg csirke szárny
3 tojás
liszt
zsemlemorzsa
kukoricapehely / corn flakes
só
olaj
Így készítsd:
A megmosott csirkeszárnyakat sózd meg és panírozd be, de a zsemlemorzsához keverj fele-fele arányban összezúzott corn flakest. Sütéskor ügyelj rá, hogy ne hevüljön túl az olaj, mert a kukoricapehely könnyen odakap.
TIPP:
A panírozás vége felé szórj csilit a kukoricapelyhes morzsához, így néhány igazán férfiaknak való hús is kerülhet a vacsoraasztalotokra!
AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA
Hozzávalók:
1 kis fej káposzta
1 nagyobb sárgarépa
1 fej hagyma
petrezselyem
1 kis tubus majonéz
2 dl tejföl
1 tk. mustár
½ kk. őrölt bors
Így készítsd:
A káposztát és a répát reszeld – nagy lyukú reszelőt használj –, a hagymát vágd finomra. Az egészet sózd be, hagyd állni. A majonézből, a tejfölből és a mustárból keverj mártást és forgasd bele a kinyomkodott zöldségeket. Tehetsz bele petrezselymet is.
