RETRO RÁDIÓ

7 szuper zöldborsós recept

7 szuper zöldborsós recept
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 05. 23. 15:36

Unod már a fõzeléket? Jöjjön a zöldborsó java! Ha izgalmakat csempésznél a tányérodra, próbáld ki valamelyik receptet!

Imádjuk a zöldborsólevest és a -főzeléket is, de a borsó többre érdemes! Hihetetlen, milyen sokféle és változatos étel készíthető belőle. Figyelj csak!

Zöldborsótócsni kapros-fokhagymás joghurtdresszinggel

Így készítsd: Főzz puhára fél kiló frissen fejtett zöldborsót, szűrd le, turmixold össze. Adj hozzá 2 nagyobb burgonyát reszelve, 1 tojást, sót, 2 ek. lisztet. Sózd, borsozd, dolgozd össze. A kapott masszából formázz fasírt méretű lepényeket, ezeket kevés olajon süsd ki.

Zöldborsós sós muffin

Tökéletes partikaja, vagy kímélő kísérője a szombat esti filmnek.  Elkészítése szuperegyszerű! Főzz meg 20 dkg zöldborsót, pürésítsd össze. Keverj tésztát a következőkből: 1 bögre liszt, 2 dl joghurt, 1 tojás, 5 dkg vaj, 1/2 cs. sütőpor, só, bors. Botmixerrel dolgozz, csak 1 perc. Keverd a masszába a zöldborsópürét és 5-10 dkg reszelt trappista sajtot, majd süsd ki a a muffinokat szokásos módon. Tejföllel király!

Cukorborsó saláta tavaszi zöldekkel

Ha nincs is veteményeskerted, ilyenkor nagyon klassz zöldféléket lőhetsz a piacon. Érdemes cukorborsóra vadászni, mely az egyik legfinomabb salátakellék. Gazdagítsd bébispenóttal, az endíviával, fiatal céklalevelekkel, hisz ezek elképesztő gazdagok vitaminokban. Még jobb, ha egy marék ceruzababot is hozzácsapsz a salidhoz. Majd az egészet öntsd nyakon citromos-olajos-mustáros zöldfűszeres dresszingel. Ha fekete szezámmagot is szórsz rá, igazán különleges lesz.

Zöldborsókrém mártogató

És ha már igazán belelendültél a zöldborsó pürésítésébe, készíts egy ütős mártogatókrémet, ízesítsd úgy, mint a hummuszt. Másik variáció: zöldborsópüré, tejszínes krémsajt, menta, citrom (vagy lime) illetve só és bors.

Zöldborsós-kecskesajtos pite

Vegyél egy csomag készen kapható, sós linzertészta alapot. A tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra, igazítsd be a piteformába. 10-12 percig süsd elő. Ekkor kend meg tejföllel,  morzsolj rá bőven kecskesajtot, végül pedig szórj rá 1-2 maréknyi frissen fejtett zöldborsót. Negyed órára told vissza a sütőbe, és kész! Hidegen is igazán finom, friss csírákkal, zsázsával megpakolva tökéletes uzsonna.

Zöldborsós salátamix

A frissen fejtett zöldborsót enyhén sós vízzel forrázd le, szűrd le és hideg vízzel öntsd nyakon, hogy mielőbb lehűljön. Keverd össze csíkokra vágott káposztával, salátával és már mehet is a vacsora asztalra! Citromos-kapros dresszinggel igazán kímélő uzsonnád lehet.

 

Zöldborsós-spenótleveles pesztós tészta

Ha valami tartalmasabbra vágysz, tésztával is párosíthatod a tavaszi borsót. Igazán stílusos fogást kapsz, ha spenótot is raksz hozzá. Csak semmi faxni: főzd ki a tésztát, közben forrázd le a borsót és a spenótot, egy kis pesto kíséretében pakold a tésztára. Nem tolsz ki magaddal, ha szórsz rá reszelt sajtot is.

Ha tényleg bejön neked a spenót, ezt se hagyd ki!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.