Létrehozva: 2015.04.29.

Íme, a tavasz legmenőbb levese, próbáld ki!

Fölturbóztuk a nagyi borsólevesét, hogy még finomabb, még tartalmasabb legyen! Sok finom friss zöldség és csirkehusi került a fazékba, készítsd el te is!

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 1 zsenge karalábé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 1,5 liter csirke alaplé (húsleves kocka is jó)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3+1 ek liszt
  • 1 tojás
  • 2 ek vaj
  • só bors
  • petrezselyemzöld
  •  

    Így készül:

    1. Dinszteld meg a vajon az apróra vágott hagymát, majd pirítsd le rajta a felkockázott csirkemellet.

    2. Dobd a húsra a felaprított zöldségeket, párold össze, majd öntsd fel alaplével. Sózd, borsozd, lassú tűzön jó 20 percig főzd. 

    3. Szaggass bele petrezselyemmel bolondított galuskát.

    4. Add hozzá a leveshez a zöldborsót és tejszínnel krémesítsd. Ha sűrűbben szereted, kevers kevés lisztet a tejszínbe habarás előtt. 

    5. Húzd le a tűzről a levest, szórd meg bőven petrezselyemmel! Jó étvágyat!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek