OTTHONKA

Csoda raklapból: Eszméletlen, mit bütykölt a kertbe a Vas megyei házaspár

Évek óta divatosak a raklapból készült bútorok, de amit Kovácsék dobtak össze, ahhoz foghatót ritkán látni! Az biztos, hogy az igényes és alapos munkával sokak kedvét meghozták a barkácsoláshoz!
  • Szerző:

Raklapból rengeteg minden készülhet, tényleg csak a fantázia szab határt a lehetőségeknek: kerti pihenő, magaságyás, kerítés vagy virágtartó, sőt dekoratív strandbüfé is gyerekeknek. Kovács Tamara és férje sokáig gondolkodott, mit kezdjen az udvaron álló régi raklapokkal; aztán amikor a házaspár a neten rábukkant egy gyerekbüféről készült fotóra, elkezdődött a munka. A gyerekeik odáig voltak az ötletért!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kovács Tamara

Ennél olcsóbb nincs!

A házaspár ügyelt a részletekre, és végtelen igényességgel készítette el a dekoratív bódét. Nem csak pénzt spórolnak így, de jól is érzik magukat munka közben. Tamara lapunknak elmondta, hogy nem először fogtak ilyen projektbe: férje szeret barkácsolni, ő maga pedig hobbi szinten újít fel és fest át bútorokat. Saját maguk építették a teraszukat, de újítottak fel már strandkosarat, konyhabútort, fésülködőasztalt is. Egyértelműen kiderült, hogy otthonuk berendezése így sokkal szerethetőbb.

Este kis lámpás világítja meg a takaros pultot (Fotó: Kovács Tamara)

Igazi csapatmunka

A raklapból és maradék fából készült játékbüfé is igazi csapatmunka eredménye: Tamara férje gyalulta és csiszolta az anyagot, majd összeállította az építményt; ezután jöhetett a festés, dekorálás. A stencilezés és a dekoráció Tamara keze munkáját dicséri. A gyerekek pedig örömmel vették birtokba.

Az biztos, hogy a gyerekek nagyon szeretik a saját büfét! (Fotó: Kovács Tamara)

Innentől kezdve nincs megállás!

A házi készítésű strandbüfé mindenben hasonlít az igazira, itt aztán lehet nagyokat játszani! Az biztos, hogy büszkék lesznek a gyerekek, amikor a barátaik átjönnek majd szülinapozni. Annál is inkább, mert a jól sikerült raklap-project örömére hamarosan újabb alkotásokkal bővül a kis kerti gyerekbirodalom: a szülők világítótornyot, szélmalmot és egy kilátót is terveznek készíteni. Az ügyes Vas megyei házaspár rengeteg szülőt inspirál.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?