OTTHONKA

Japán módszer újratöltve: Ennek a csodának örülnek most a háziasszonyok

A kacatok nem csak rendetlenséget csinálnak, de az energiáidat is lekötik. Depressziós és fáradt leszel, ha folyton a rendetlenséget kell nézned. De hogyan fogj neki a rendrakásnak? Megmutatjuk a 7 legfontosabb lépést.

Bízz az időben!

Amiről nem tudod eldönteni, hogy menjen vagy maradjon, tedd félre, és értékeld újra 3-6 hónap után. Ha nem vetted elő, menjen, ne foglalja tovább nálad a helyet.

Rendetlenség 01

Fotó: Pixabay.com

Ne duplázz!

Ha van két muffinsütőd, az egyik felesleges – különösen, ha félévente egyszer sütsz muffint. Mindent selejtezz ki, amiből kettő van, és ajándékozd el a dupla példányokat.

Takaríts minimalista szemlélettel!

A legtöbb háztartásban akár 15-30-féle tisztítószer is van. Felesleges. Elég egy-két sokoldalú, ha lehet természetes tisztítószer, mint például a szódabikarbóna és az ecet, és máris kész vagy. Pénzt és helyet is spórolsz velük.

Nem találod a párját? Menjen!

Selejtezd le, aminek nincs meg a tartozéka. Szabadulj meg a páratlan zokniktól, a műanyag doboztetőktől és tető nélküli dobozoktól. Ezek csak a helyet foglalják.

A mintákra semmi szükség!

Te is ezer évig őrizgeted az újságban talált kozmetikai mintákat, és az ingyen kapott apróságokat. Valld be őszintén: tényleg szükséged van rájuk? És biztos, hogy nem is romlottak még meg?

Rend 01

Fotó: Pixabay.com

Egyet fizet, kettőt kap? Ne dőlj be!

Ha valamiből egyre van szükséged, akkor vegyél egyet, és ne dőlj be a hangzatos akcióknak. Inkább vásárolj akkor, ha levitték az árat, így pénzben sem jársz rosszabbul.

Ha kimész, vigyél ki valamit!

Ha széken toronyban állnak a ruhák, minden olyan alkalommal vigyél ki, és tegyél a helyére valamit, amikor kimész a szobából. Nem tűni8k nagy munkának, de látványos a hatása!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?