OTTHONKA

Ne dobd ki a régi rossz törölközőket, ennyi mindenre használhatod

Jó érzés az újrahasznosítás, megmenteni bármit is az enyészettől. A frottír remek anyag, mutatjuk, mi mindent készíthetsz belőle.

A frottír törölköző nedvszívó tulajdonsága nem múlik el attól, hogy elkopik vagy kifakul. A jó minőségű, erős textilt még nagyon sok mindenre fel tudod használni. Akinek kézügyessége, kedve van hozzá, foghat tűt-cérnát is az átalakításhoz. Néhány esetben egy olló is elég! Máris újrahasznosítottál valamit, a szemét növelése helyett.

PADLÓ PORTALANÍTÓ

 A tönkrement régit, használd szabásmintának, így pótold házilag készült feltörlő- vagy portalanító ronggyal.

SZENNYESTARTÓ

Ha többet készítesz belőle, személyenként, fajtánként vagy színenként külön-külön tárolhatod a szennyes ruhát.

STRANDTÁSKA

Vidám színű, élénk mintás törölközőből varrj strandtáskát. Legyenek benne kisebb-nagyobb elválasztó fakkok, zsebek. Így kényelmesen pakolhatsz bele, és mindent azonnal megtalálsz.

STRAND LEPEDÕ

Négy nagy törölközőből összevarrva óriási strand-pokrócot varrhatsz. Ha nincs nagy, több kisebből is összeállíthatod, picit több munkával. Így még színesebb lesz! Nem kell félteni a homoktól, elpiszkolódástól. Könnyedén kimoshatod.

KUTYASZÕNYEG

Kutyusod is örülne egy új, pihe-puha ágyikónak. Két törölköző közé egy szivacsot is bevarrhatsz. Itt sem mellékes, milyen egyszerű a tisztítása.

LUXUS FÜRDÕSZÕNYEG

Olyan puha, olyan isteni erre kilépni  zuhanyozás, fürdés után! Az elkészítése bonyolultnak látszik, pedig nagyon egyszerű! Vásárolj nagy lyukú műanyag hálót. Kötözd bele egyenként a vékony csíkokra vágott frottírt. 2 cm széles, 15 cm hosszú csíkok jól csomózhatók.

FONOTT-TEKERT FÜRDÕSZÕNYEG

Egy másik technika: Ehhez hosszú csíkokra szabdald az öreg törölközőt. Fogj össze belőle hármat (lehetnek különböző színűek is), varrd össze a végüknél, és fond össze. Ha elfogytak, máris varrj hozzájuk újabb csíkokat. A végén tekerd össze, és rögzítsd cérnával összevarrva.

KONYHAI TÖRLÕKENDÕ

Tovább tart és sokkal csinosabb is a remek tisztító, takarító kendő, ha beszeged.

VARROTT SZÉLÛ TISZTÍTÓ KENDÕ

Már az is segít, ha a szélét cikk-cakk öltéssel megerősíted.

LESZABOTT TAKARÍTÓ RONGYOK

A nagyon lestrapált törölközőket csak vágd kisebb darabokra. Még így is jó szolgálatot tehetnek, ha valamit hirtelen fel kell itatni, le kell takarítani:

SZIGETELÉS HIDEG ELLEN

Nem záródik tökéletesen a régi ablak, ajtó? Húz befelé a hideg? Tekerj össze öreg törölközőket, és segítenek megőrizni a meleget.

PARTEDLI

Imádsz varrni, alkotni? Varrj a kiöregedett törölközőből tündéri partedliket. Akár a saját gyerekednek, akár másénak. Ilyen egyedi, szeretettel készített darabnak bármelyik kisgyerekes anyuka nagyon örülne:

AJÁNDÉKOZD EL

Állatmenhelyek, állatorvosi rendelők mindig örülnek az ajándékba kapott bármekkora mennyiségben érkező törölközőnek, pokrócnak. Ne dobd a szemétbe, gyűjtsd össze, és vidd el nekik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?