OTTHONKA

Ingyenes mosószer októberben: Így juthatsz hozzá

Már kezd hullani a vadgesztenye a fákról, de az igazi dömping jövő hónapban várható. Hatásos mosószert készíthetsz belőle, ráadásul az egész teljesen ingyen van. Mutatjuk, hogyan készítsd el!
címkék:
  • Szerző:

Egyre többen igyekeznek hulladékmentesre beállítani a háztartásukat, és minél kevesebb mesterséges összetevőt használni. Már hallottunk arról, hogy borostyánlevélből kiváló mosószer készíthető, most azonban felbukkant egy online háztartási csoportban a vadgesztenye – de eléggé megosztotta a háziasszonyokat. Van, aki esküszik rá, hogy szépen mos, mások szerint teljesen hatástalan, de abban mindenki egyetért, hogy egy próbát mindenképpen megér.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A vadgesztenye, akárcsak a borostyánlevél, rengeteg szaponint tartamaz, ami lehetővé teszi, hogy a belőle készült mosószer ragyogóvá varázsolja a ruhákat. A titok nyitja abban rejlik, hogyan dolgozod fel és használod az így készült mosógélt.

Mosógép 01

Fotó: Pixabay.com

Fogj 10-12 darab vadgesztenyét, vágd négybe, és tedd fel főni egy liter vízben. Tíz percig forrald, majd hűtsd ki és szűrd le. Mosáskor a főzetből legalább egy decit adagolj a gépbe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

eatbynature (@eatbynature) által megosztott bejegyzés,

Sokan azonban a bejegyzés alatt kételyeiknek adtak hangot, például akadt, akinek a gesztenyelé néhány nap alatt megpenészedett, megromlott. Kiderült viszont, hogy hűtőben tárolva hetekig is eláll. Van, aki csak színes ruhákhoz használja, mert a fehérekhez azért kell valami erősebb szer, például mosószóda. Az biztos, hogy most érdemes kipróbálnod, amíg rogyásig vannak a fák vadgesztenyével…

címkék:
És ezeket olvastad már?