OTTHONKA

Idén karácsonykor nem ajándékoztok? Így tedd felejthetetlenné az ünnepet!

Egyre több család dönt úgy, hogy karácsonykor legfeljebb csak a gyerekek kapnak ajándékot. Vajon nem lesz ebből sértődés? És hogyan lehet ajándékok nélkül is feledhetetlen az ünnep?

Van, ahol a szükség, pénzhiány hozza így, van, ahol pedig egyszerűen nem szeretné a család, hogy az ajándékok, a tárgyak, és végső soron a pénz körül forogjon a karácsony. De vajon mit kezdjünk azokkal a helyzetekkel, ahol a család egy része nem akar ajándékozni, mások viszont örülnének valami ajándéknak?

Ajűndék 01

Fotó: Pixabay.com

A jó hír az, hogy az ajándéknak nem kell feltétlenül drágának lennie. Nem attól lesz szép a karácsony, hogy minél nagyobb és drágább dolgot vásárolunk. Egy fillérekbe, vagy még annyiba sem kerülő, személyes apróság, például egy saját készítésű finomság viszont megadhatja az ünnepi hangulatot. Íme, néhány ötlet

Élményajándék

Ha a belépőjegy egy koncertre, színházi előadásra, kiállításra már nem fér bele a keretbe, írj össze pár olyan programötletet, amit együtt tudtok átélni: például egy jó beszélgetés egy bögre forró csoki mellett, vagy egy kényelmes séta a kivilágított városban. Készíts belőlük „kuponfüzetet”, és csomagold be.

Ajándék 02

Fotó: Pixabay.com

Finomságok az ünnepi asztalra

Ne hagyd a főzést a vendéglátóra, beszéljétek meg, hogy mindenki hoz valamit a vendégségbe. Aki nem tud főzni, az gondoskodhat a zenéről vagy az italokról.

Apró emlék

Egy pici emléktárgy a fiókból, vagy akár egy karácsonyi vásárból, ami egy közös dolgunkra, utazásunkra, programunkra emlékeztet. Nem kerül sokba, mégis sokat jelenthet.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?