MEDICINA

A nyár fájdalmas nyavalyája. Így gyógyítsd gyorsan a vízhólyagot!

Rettentő kínos, amikor a legszexisebb ruhádban feszítesz és a sarkadon vízhólyagok éktelenkednek. Most már könnyen és fájdalommentesen megszabadulhatsz tőlük.
  • Szerző: Ripost

Ha nyár, akkor szandál, ha pedig szandál, akkor nagy valószínűséggel vízhólyag fog díszelegni a lábadon. A vízhólyagok a bőr alatt helyezkednek el és nagy fájdalmat okoznak, hiszen a bennük levő folyadék feszítő érzést okoz. Egy dologra azonban minden szakember figyelmeztet:

Soha ne fakaszd ki a vízhólyagot, mert nagy valószínűséggel felsérted az élő bőrt, ami óriási fájdalommal és akár gyulladással is járhat.

Elő a dezodorral!

Nyáron mindig legyen a táskádban dezodor. Nem csak felfrissít, ha a hónod alá kened, de vízhólyagok ellen is bevetheted. Alaposan mosd meg a lábadat azon a részen, ahol a hólyag található. Szárítsd meg és kend be dezodorral. Ez intenzíven szárít, így könnyebben eltűnik a hólyagod.

Sebtapasz, akkor is, ha nincs

Ha új cipőt veszel a nyáron, biztos lehetsz benne, hogy egy jó kis hólyagod is lesz. Légy résen és a sarkadra tegyél már az első cipőhasználat előtt sebtapaszt. Így megelőzheted a kialakulását. Ha pedig elkéstél vele, magára a vízhólyagra is tehetsz ragtapaszt. Így a cipőd nem fog tovább rontani a helyzeteden.

Zöld tea

A zöld tea antiszeptikus és gyulladáscsökkentő. Így segít, hogy a hólyag gyorsabban gyógyuljon. Nincs más dolgod, csak készíts egy kis zöld teát. Alaposan áztass bele egy darab vattát, majd ezt tedd a vízhólyagodra. Ezzel a módszerrel napok alatt, nyom nélkül eltűnik a seb.

Almaecet

Szintén gyulladáscsökkentő hatású az almaecet. Egy kis pohár vízbe keverj három evőkanállal belőle, és áztass a keverékbe egy darab vattát. Ezzel kenegesd a sarkadat.

Ricinus olaj

Nem csak hashajtásra jó, de a legtökéletesebb megoldás a vízhólyagra is. Tedd közvetlenül a sebre és láss csodát. Pillanatok alatt megszabadulsz a kellemetlen hólyagodtól akár egész nyárra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?