Létrehozva: 2021.05.11.

Tzatziki az uborkás ételek királynője, a legjobb választás, ha diétázol

Ez az isteni saláta átvezet a fogyókúra legkeményebb állomásain. A tzatziki bombasztikusan finom, és mennyiségi megkötés nélkül fogyaszthatod akár este is! Vigyáz a vonalaidra! Mutatjuk, hogyan készítsd, hogy a legfinomabb legyen!

A tzatziki nem véletlenül módfelett népszerű itthon is: öntetként, de önmagában salátaként is tökéletesen megállja a helyét, az uborka és a natúr joghurt istenien egészítik ki egymást, ráadásul ez a finomság egyáltalán nem hizlal. Simán beillesztheted a diétádba is, eszméletlenül feldobja a sült csirkemellet, de a salátádhoz is nagyszerű kiegészítő. Az eredeti tzatziki receptjében fehérbor-ecet és kapor is szerepel, de ebben az ételben az a nagyszerű, hogy a saját ízlésed szerint is variálhatod; itthon általában kimarad belőle az ecet, és sokan a kaprot is elhagyják; mások egy csipet tejföllel is megbolondítják, hogy krémesebb legyen (de akkor már nem diétás). Görögországban előételként, salátaként is fogyasztják, és nem mellesleg gyros kihagyhatatlan összetevője. Akár reggelire egy pirítós mellé, akár a salátádra is jó választás lehet; és tényleg percek alatt készen van. Mutatjuk a receptet!

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál citromlé
  • 40 dkg görög joghurt
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál apróra vágott kapor
  • Fotó: Shutterstock

    Elkészítés:

  • Első körben reszeld le nagy lyukú reszelőn a kígyóuborkát héjastul; sózd meg, takard le, és tedd a hűtőbe. Legalább egy órát álljon, de akkor az igazi, ha egész éjszaka ott marad.
  • Szűrd le egy kis lyukú szűrőn a joghurtot; hagyd alaposan lecsöpögni. Közben zúzd apróra a fokhagymát.
  • Alaposan nyomkodd ki az uborkát, hogy minél kevesebb leve maradjon. Utána add a joghurthoz a fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, és keverd össze az egészet az uborkával és a kaporral. Kifejezetten jót tesz a tzatzikinek, ha pár órát áll a hűtőben, így jobban összeérnek az ízek. Tálaláskor még tehetsz a tetejére egy kevés olívaolajat.
  • Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

    origo.hu

    Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

    borsonline.hu

    Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

    mandiner.hu

    Macron berúgta az ajtót: „Európának meg kell mutatnia, hogy nem Washington ölebe”

    life.hu

    Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

    magyarnemzet.hu

    Gyurcsány azt tette, mint a gyöngytyúk azzal a bizonyos testnedvvel

    origo.hu

    Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

    mindmegette.hu

    Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

    origo.hu

    Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

    ripost.hu

    Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk