tóth gabi
Lehet bármilyen rutinos egy szakács, a tojás szétválasztása okozhat kellemetlen pillanatokat. Ezzel a módszerrel azonban lehetetlen elrontani; mindössze egy fokhagymagerezdre van szükség...
Igazi kincs a fokhagyma a konyhában; de a többségnek álmában sem jutna eszébe, hogy a tojás szétválasztása is könnyebb vele. Bizony, könnyen lehet, hogy mostantól a finom, édes sütemények hozzávalói közé te is fel fogod írni a fokhagymát. Ugyanis olyan trükköt mutatott vele egy TikTok-felhasználó, amitől mindenkinek leesik az álla.
A módszer egyik nagy előnye, hogy nem kell a félbetört tojás héjaival egyensúlyozva elválasztani a fehérjét a sárgájától: egyszerűen bele kell ütni a tojást egy tálba. A módszer aztán roppant egyszerű: a fokhagymagerezdet meg kell hámozni, majd a hüvelyk- és a mutatóujj begyét alaposan bedörzsölni vele. Ezután csak meg kell csípni a tojássárgáját, és áttenni egy bögrébe. Sokan csak akkor hitték el, hogy ez működik, amikor látták a videót:
@callumgray0#fyp♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath
Akkor viszont többen megfogadták, hogy alkalmazni is fogják, ami nem csoda; hiszen így pofonegyszerű a tojás szétválasztása. Az biztos, hogy így többen mernek majd belevágni piskótasütésbe például; ugyanis annál bosszantóbb nincs, mint amikor a harmadik-negyedik tojásnál belecsúszik a fehérjébe a sárgája, és lehet kezdeni elölről az egészet. Ha máris kedved támadt belefogni, itt egy pofonegyszerű piskótarecept!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tálalhatod lekvárral, főzött krémmel, de ebbe a tésztába tehetsz gyümölcsöt, csokit vagy mogyorót is.