Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2021.03.07.

Mi köze a tojásnak a fokhagymához? Ettől eldobod az agyadat

Lehet bármilyen rutinos egy szakács, a tojás szétválasztása okozhat kellemetlen pillanatokat. Ezzel a módszerrel azonban lehetetlen elrontani; mindössze egy fokhagymagerezdre van szükség...

Igazi kincs a fokhagyma a konyhában; de a többségnek álmában sem jutna eszébe, hogy a tojás szétválasztása is könnyebb vele. Bizony, könnyen lehet, hogy mostantól a finom, édes sütemények hozzávalói közé te is fel fogod írni a fokhagymát. Ugyanis olyan trükköt mutatott vele egy TikTok-felhasználó, amitől mindenkinek leesik az álla.

A tojás szétválasztása sokszor okoz bosszúságot. Fotó: Pixabay.com

A módszer egyik nagy előnye, hogy nem kell a félbetört tojás héjaival egyensúlyozva elválasztani a fehérjét a sárgájától: egyszerűen bele kell ütni a tojást egy tálba. A módszer aztán roppant egyszerű: a fokhagymagerezdet meg kell hámozni, majd a hüvelyk- és a mutatóujj begyét alaposan bedörzsölni vele. Ezután csak meg kell csípni a tojássárgáját, és áttenni egy bögrébe. Sokan csak akkor hitték el, hogy ez működik, amikor látták a videót:

@callumgray0#fyp♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Akkor viszont többen megfogadták, hogy alkalmazni is fogják, ami nem csoda; hiszen így pofonegyszerű a tojás szétválasztása. Az biztos, hogy így többen mernek majd belevágni piskótasütésbe például; ugyanis annál bosszantóbb nincs, mint amikor a harmadik-negyedik tojásnál belecsúszik a fehérjébe a sárgája, és lehet kezdeni elölről az egészet. Ha máris kedved támadt belefogni, itt egy pofonegyszerű piskótarecept!

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál víz
  • Fotó: Pixabay.com

    Elkészítés:

  • Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd habbá, miközben fokozatosan hozzáadod a cukrot és a vizet.
  • A kemény tojáshabba lassan csorgasd bele a tojás sárgáját, és közben folyamatosan keverd a masszát.
  • Ebbe az alapba szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan keverd össze.
  • A tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt formába vagy tepsibe, majd 180 fokon süsd 23-30 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta.
  • Tálalhatod lekvárral, főzött krémmel, de ebbe a tésztába tehetsz gyümölcsöt, csokit vagy mogyorót is.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek