Létrehozva: 2021.05.25.

Tarol a golyóálló kávé, őrület, mit raknak bele a nők

Akik már próbálták, nemcsak az ízélményre utaznak, hanem extra hatására is. Ez a különleges fekete ital ugyanis eszméletlenül hatékonyan segíti a fogyást...

A golyóálló kávé évek óta tartja magát a legmenőbb kávétrendek között, és nem véletlenül: akik rendszeresen fogyasztják, azt mondják, nem csak szimplán felébrednek tőle, de egész napra tele lesznek energiával, jobban tudnak koncentrálni, és gyorsabban fogynak vele. Ám a szakértők azt mondják, nem árt óvatosnak lenni ezzel a különleges összetételű kávéval.

Fotó: Pixabay.com

A golyóálló kávé két csésze kávéból, két evőkanál teavajból, és 1-2 evőkanál MCT olajból készül. Utóbbi a kókusz- és a pálmaolaj keverékéből készült speciális olaj, amit azok számára fejlesztettek ki, akik képtelenek a hagyományos zsírokat megemészteni. De leginkább diétás célokra használják, például a ketogén diétában. Az MCT olaj nem tárolódik el a szervezetben, hanem energiaként hasznosul, ráadásul felpörgeti az anyagcserét is. A golyóálló kávé egyik titka is ez, no meg a nagy mennyiségű vaj. Az összetevőket össze kell turmixolni, hagyni kell állni egy kicsit, és már fogyasztható is. Akik reggelente ezzel kezdik a napot, azt mondják, hogy reggelire nincs is szükség. A kávét feltaláló férfi, Dave Asprey úgy nyilatkozott egy alkalommal, hogy ettől a keveréktől nem csupán soványnak érzi magát az ember, de jobban tud koncentrálni és tele van energiával. Hozzátette, hogy az egész étrendet megváltoztathatja.

Fotó: Pixabay.com

A szakértők azonban nem ennyire lelkesek; több kutatás is készült a golyóálló kávéról, és vegyesek az eredmények. Abban mindenki egyetért, hogy ez a kávé csak akkor fogyaszt, ha általában az étrend is diétás; hiszen ha valaki ugyanúgy gyorséttermi ételeket eszik mellette, akkor semmit nem ér. Bár az MCT olaj valóban segíti a zsírégetést és felgyorsítja az anyagcserét, emellett a golyóálló kávé rengeteg kalóriát tartalmaz; amit egy jól elkészített reggeli is. Táplálkozási tanácsadók szerint amúgy sem tanácsos a reggelit kihagyni, főképp, hogy nem csupán fehérje és szénhidrátok, de fontos ásványi anyagok és vitaminok is jutnak vele a szervezetbe – ami a kávéval nem. A szakértők azt tanácsolják, hogy ha valaki az íze miatt imádja ezt a kávékülönlegességet, körültekintően fogyassza: például számolja a kalóriákat, és óvatosan bánjon az MCT olajjal; ugyanis túladagolva emésztési problémákat okozhat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Olyan történt a Fradi csodacsapatával, ami idén még nem fordult elő

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

borsonline.hu

Fucsovics remekelt, elképesztő összeg ütötte a markát

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk