FAZÉK

Tarol a golyóálló kávé, őrület, mit raknak bele a nők

Akik már próbálták, nemcsak az ízélményre utaznak, hanem extra hatására is. Ez a különleges fekete ital ugyanis eszméletlenül hatékonyan segíti a fogyást...
  • Szerző:

A golyóálló kávé évek óta tartja magát a legmenőbb kávétrendek között, és nem véletlenül: akik rendszeresen fogyasztják, azt mondják, nem csak szimplán felébrednek tőle, de egész napra tele lesznek energiával, jobban tudnak koncentrálni, és gyorsabban fogynak vele. Ám a szakértők azt mondják, nem árt óvatosnak lenni ezzel a különleges összetételű kávéval.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Allergia 02

Fotó: Pixabay.com

A golyóálló kávé két csésze kávéból, két evőkanál teavajból, és 1-2 evőkanál MCT olajból készül. Utóbbi a kókusz- és a pálmaolaj keverékéből készült speciális olaj, amit azok számára fejlesztettek ki, akik képtelenek a hagyományos zsírokat megemészteni. De leginkább diétás célokra használják, például a ketogén diétában. Az MCT olaj nem tárolódik el a szervezetben, hanem energiaként hasznosul, ráadásul felpörgeti az anyagcserét is. A golyóálló kávé egyik titka is ez, no meg a nagy mennyiségű vaj. Az összetevőket össze kell turmixolni, hagyni kell állni egy kicsit, és már fogyasztható is. Akik reggelente ezzel kezdik a napot, azt mondják, hogy reggelire nincs is szükség. A kávét feltaláló férfi, Dave Asprey úgy nyilatkozott egy alkalommal, hogy ettől a keveréktől nem csupán soványnak érzi magát az ember, de jobban tud koncentrálni és tele van energiával. Hozzátette, hogy az egész étrendet megváltoztathatja.

Fotó: Pixabay.com

A szakértők azonban nem ennyire lelkesek; több kutatás is készült a golyóálló kávéról, és vegyesek az eredmények. Abban mindenki egyetért, hogy ez a kávé csak akkor fogyaszt, ha általában az étrend is diétás; hiszen ha valaki ugyanúgy gyorséttermi ételeket eszik mellette, akkor semmit nem ér. Bár az MCT olaj valóban segíti a zsírégetést és felgyorsítja az anyagcserét, emellett a golyóálló kávé rengeteg kalóriát tartalmaz; amit egy jól elkészített reggeli is. Táplálkozási tanácsadók szerint amúgy sem tanácsos a reggelit kihagyni, főképp, hogy nem csupán fehérje és szénhidrátok, de fontos ásványi anyagok és vitaminok is jutnak vele a szervezetbe – ami a kávéval nem. A szakértők azt tanácsolják, hogy ha valaki az íze miatt imádja ezt a kávékülönlegességet, körültekintően fogyassza: például számolja a kalóriákat, és óvatosan bánjon az MCT olajjal; ugyanis túladagolva emésztési problémákat okozhat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?