tóth gabi
Ne bosszankodj, ezzel a zseniális trükkel megmentheted a repedt tojásokat. Lesz kaszinótojás, vagy finom reggeli!
A repedt tojások miatt bosszankodsz? Ne ess kétségbe, van megoldás! Még díszítéshez való keménytojásokat is főzhetsz belőlük ezzel a zseniális trükkel. A tojások belseje nem fog eltorzultan kifolyni a réseken keresztül, és az ízük is tökéletes lesz!
1. Egy lábasba önts az edény feléig hideg vizet.
2. Szórj bele egy teáskanál sót.
3. Vedd kézbe a repedt tojást, óvatosan, hogy további kárt ne okozz. A sérült részt finoman tapogasd át ecettel vagy citrommal. Az ecetet akár a vízbe is öntheted.
4. Ültesd az előkezelt tojásokat a lábas aljára, a vízbe.
5. A tűzhelyre téve kapcsold be a hőt, és hozd forrásba a vizet.
6. Amikor forrni kezd, azonnal vedd le a tűzről, tedd félre, lefedve egy fedővel. Hagyd így 15-18 percig. A nyugodt, nem zubogó forró vízben megfő anélkül, hogy kifolyna, eltorzulna.