tóth gabi
A rántott hús az ételek királya, nincs ember, aki ne szeretné! Ám ahhoz, hogy a panír igazán ropogós legyen, kell némi leleményesség. Mutatjuk a titok nyitját!
A ropogós rántott hús igazi vendégváró; ezzel a fogással nem lehet mellélőni, hiszen alig van ember, aki ne szeretné. Ám sokszor roppanós helyett szikkadt, szivacsos állaga lesz, és még a rutinos szakács sem érti, mit rontott el. Amilyen egyszerűnek tűnik ez az étel, olyan sokféleképpen lehet elrontani: például nem mindegy, milyen minőségű húst veszünk, vannak húsok, amiket nem árt pácolni sütés előtt, de még az se mindegy, hogy mikor kerül ki a hűtőből. De ha mindezekre odafigyelsz, még mindig nem biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény: a ropogós rántott hús titka ugyanis a jó panír. Ez pedig nem feltétlen a lisztet és a zsemlemorzsát jelenti, sőt!
Bizony, az igazán jó panírhoz a legegyenesebb út, ha elfelejted a lisztet és a zsemlemorzsát, és helyette mást használsz. Liszt helyett forgasd a húst kukoricakeményítőbe, majd a végén a zsemlemorzsa helyett használj porrá zúzott corn flakest. Akit megkínálsz vele, meg fog döbbenni, mennyire ropogós, mégis omlós lett a rántott húsod; és szinte biztos, hogy mindenki el akarja kérni a receptet. Mutatjuk, hogyan csináld.
Ropogós rántott hús
Hozzávalók:
Elkészítés: