FAZÉK

Rebarbarás mennyország pohárban

Nézzétek csodálatos színét! Ugye nem nehéz elképzelni a hozzá tartozó ízt? Eláruljuk, mennyei! A rebarbara a tavasz egyik legfinomabb ajándéka!

 

Rebarbarás pohárkrém

HOZZÁVALÓK:

  • 5-6 szál rebarbara
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek. cukor / lehetőleg barna
  • fahéj
  • reszelt citromhéj / ízlés szerint

Így készül:

Az alaposan megmosott rebarbarát zöldség hámozóval pucolold meg – nem kell tökéletesre. A szárakat vágd 2-3 cm-es darabokra, s egy edényben tedd fel főni a borral. Mehet rá a cukor és a fahéj, 4-5 perc alatt sűrű masszát kapsz. Vedd is le a tűzről, mert a darabok hamar szétesnek. Keverj bele frissen reszelt citromhéjat, úgy még finomabb! Porciózd poharakba a krémet, tálalásig mehet a hűtőbe. Tejszínhabbal, mentával, citromfűvel díszítheted.

Tipp:

Natúr joghurttal és tejföllel is pazar!

Tudtad, hogy a rebarbara nem gyümölcs, hanem zöldség? Hogy valójában egy levélnek a nyele? Sós ételekhez is használhatod, levesnek tökéletes. Katt ide egy szuper receptért!

 

És ezeket olvastad már?