FAZÉK

Rántottahegyek! Muffinsütőben készül az új tojásreggeli!

Ugye te is imádod, ha végre együtt reggelizhet a család? De azt már talán kevésbé csíped, hogy mindenki tojást kér, csak éppen másfélét. Van egy tippünk! Nem kell újra és újra elmosnod a serpenyőt, figyelj csak!
  • Szerző: Ripost

Naná, hogy a tojásrántotta a sláger, amikor leül a reggelizőasztalhoz a család apraja-nagyja. Persze ki győz egymásután két-, három-, vagy akár négyféle változatot megsütni? Gyorsabban jutsz te is reggelihez, ha alkalmazod ezt a remek trükköt. Elő a muffinsütővel!

Sokkal gyorsabb!

Hihetetlenül sok időt takarítasz meg, ha mindenkinek egyszerre készíted a rántottát. Csak kérdezd meg, ki mit szeretne bele, ennek fényében töltsd meg a muffinsütő mélyedéseit mindenféle jóval!

 

Apríts előre!

Érdemes előre felvágni a hozzávalókat, így rögtön tudod porciózni a hagymát, a sonkát, a paprikát, a paradicsomot, a gombát, vagy ami még eszetekbe jut. Utána csak önts egy keveset a felvert tojásból a zöldségekre. Hihetetlenül sok adagot készíthetsz így egyszerre!

Jöhet a sajt!

Variálhatod sajttal is! A reszelt sajtot keverheted a tojáslébe, vagy szórhatod a muffinsütő mélyedéseinek aljába. Nézd, milyen jól néz ki a spenótos-gombás-sajtos változat, amikor megsül!

Szalonnával is nyerő!

Persze mindig akad olyan a családban, aki jobban szereti a tükörtojást, de arra is létezik muffinsütős megoldás! Baconcsíkokat piríts meg félig, és béleld ki vele a formát. Üss bele egy tojást, így tedd a többivel együtt a sütőbe!

Edénnyel együtt is!

Készítheted a tojást kicsi szufléformákban is, így az edénnyel együtt tudod kitenni a tányérra, ami mindenképp elegánsabb megoldás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?