FAZÉK

Soha többet nem folyik szét, ha így panírozod a sajtot!

Mutatjuk a tökéletes rántott sajt titkát
  • Szerző:

A rántott sajt kicsik és nagyok kedvence, de az otthoni elkészítése sokszor macerás, mert nagyon kényes az elkészítése. Sütés közben könnyen szétfolyik, ezért a háziasszonyok nem szeretnek pepecselni vele. Ám a hibátlan panírozott sajt elkészítésének is megvannak a trükkjei, csak ismerni kell őket!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

rántott sajt

Fotó: shutterstock

Mutatjuk, hogyan tudsz te is tökéletes rántott sajtot készíteni!

  1. Vastagság

A sajtszeleteket maximum 1 cm vastagságra szeleteljük fel. Így nem kell túl sokáig az olajban lennie ahhoz, hogy átsüljön. Panírozás előtt érdemes kicsit megsózni a sajtot, hogy megizzadjon, így jobban rátapad majd a bunda.

  1. Panírozás

Ha biztosra szeretnél menni, érdemes a dupla panírt választanod, vagyis: liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. A végén nyomkodd bele alaposan a zsemlemorzsába, és hagyd benne egy kis ideig, hogy jól megszívja magát. Ha nem szereted a dupla panírt, maradhatsz a simánál is, de legyél alapos, és a végén ugyanúgy hagyd benne pár percig a zsemlemorzsában a sajtot.

  1. Hűtés-fagyasztás

Ez a legfontosabb lépés! A sajtnak hidegnek kell lennie, mikor elkezded sütni, ezért panírozás után rakd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba egy kis időre, hogy a sajt jól lehűljön. Csak a sütés előtti pillanatokban vedd elő, legjobb, ha félig fagyott állapotban van már a sajt.

  1. Ne használj villát

A panírozott sajtba nem szabad villával beleszúrni, se az olajba tétel előtt, se sütés közben, se kivételkor, mert ha megsérül a panír, akkor az összes sajt kifolyik. Erre a célra lapátot vagy csipeszt használj, amivel nem sérted meg a sajt bundáját.

  1. Sütés

A húsokkal ellentétben a sajtot nagyon forró olajban kell kisütni! Így biztosíthatod azt, hogy a lehető leghamarabb készre süljön a sajt, ami ebben az esetben kb. 30 vagy akár 20 másodperc alatt megtörténik. Figyelj arra, hogy egyszerre ne kerüljön sok sajt a serpenyőbe, mert ha összeérnek, sérülhet a bundájuk, és akkor szétfolyik a sajt. Sütés közben se emelgesd őket, csak átforgatáskor, mert ha hideget ér, akkor elkezd felfújódni és szétrepedni rajta a bunda, márpedig ezt jó lenne elkerülni.

Sok sikert kívánunk hozzá!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?