FAZÉK

Nindzsa-módszer: Így pucolnak krumplit a profik

Alapkellék a konyhában a burgonya, ám a krumplipucolás senkinek nem a kedvence. A nindzsa-módszer véget vet a kínlódásnak, ha ezt veted be, pillanatok alatt lekaphatod a krumpli héját.
címkék:
  • Szerző:

Amilyen macerás a krumplipucolás, annyira sokféleképpen használható ez a zöldség a konyhában. Főzve, sütve, köretnek, pürének, levesnek, főételnek, például rakott burgonyaként – végtelen a lehetőségek tárháza. Ám kiváltképpen a főtt krumpli héját nehéz leimádkozni, főleg, hogy az ember sietne is, nincs mindig idő megvárni, míg kihűl; a forró krumplit megfogni viszont kellemetlen, és mindemellett apró cafatokban jön le a héja. Kivéve, ha a nindzsa-módszert alkalmazod: ezzel ugyanis tényleg csak egy húzással lerántod a héjat, mutatjuk a trükköt!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

Ahogy máskor is szoktad, főzés előtt alaposan mosd meg a krumplit; ha kell, tiszta vízzel és mosogatószivaccsal szabadulj meg a ráragadt homoktól. Utána vékonyan vágd be a krumplit a közepén; éppen csak a héjon ejts egy metszést. Ezután héjában főzd meg, ahogy szoktad, majd hagyd kihűlni. Ha erre nincs időd, hideg vagy jégkockákkal teli vízben pár perc alatt hámozhatóra hűl. A trükk lényege pedig ezután következik: amikor kiveszed a vízből a krumplit, látni fogod, hogy a héj szétnyílt a vágásnál. Innentől csupán annyi dolgod van, hogy összecsíped a héjat a tetején, meghúzod, és egy mozdulattal lerántod.

Így pillanatok alatt kész a krumplipucolás, és a konyha is tiszta marad; hiszen, ha csak kis darabokban tudod lecsipegetni, könnyen tele lesz krumplilével és héjakkal a konyhapult. Ha ezt a módszert alkalmazod, biztos, hogy gyakrabban készítesz főtt krumpliból ételeket; hiszen kevesebb a macera, jöhetnek a saláták, a rakott burgonya!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?