Létrehozva: 2015.12.07.

Karácsonyi csokicsók, szuper diétás finomság az ünnepre

Nemcsak látványos, nagyon finom is. Ráadásul biztosan nem hizlal. Stílusos dekorációként is használhatod, öröm ránézni erre a sütire!

Minél többféle aprósüti ékesíti karácsonyi kínálóasztalod, annál jobban érzik magukat a vendégeid! Söpörd be családtagjaid és barátaid dicséretét diétás finomságokkal!

Karácsonyi Csokicsók

Hozzávalók

Tészta

  • 35 g teljes kiőrlésű  zabliszt
  • 50 g Update1 Master Mix
  • 65 g vaj
  • 1 dkg Update1 Zero (porrá darált)
  • 1 db kisméretű  tojás sárgája
  • 1 ek. tejföl
  • 1 tk Update Vanilla Sweet (porrá darálva)
  • 2 tk. holland kakaópor
  • 1 csipet só

  • Töltelék:

    Update1 csokoládékrém

    Habcsókok:

  • 3 db tojás fehérje
  • 15 g Update1 Zero

  • Csokimáz:
    5 dkg Update1 Cake Sweet étbevonó

    Így készítsd:

    1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, fóliázd le, tedd a hűtőbe 1-2 órára. 2. A pihentetés után a tésztát nyújtsd 2 mm vastagságúra, majd egy pogácsaszaggató vagy pohár segítségével vágj kb. 3-4 cm-es korongokat belőle.

    3. A lapkákat 180 fokos sütőben süsd ki (max. 10 perc). Ha kész, vedd ki, hagyd hűlni.

    4. A habcsóksipkához verj kemény habot a tojásfehérjéből. Amikor már fényes a hab, tedd bele az édesítőszert, gyorsan ezt is forgasd bele.

    5. A habot töltsd csillagcsöves nyomózsákba, és sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomj akkora habsipkákat, mint a tésztakorongok mérete, majd 140-150 fokos sütőben kb. 25-30 percig süsd addig, míg elkezdenek színeződni. A kihűlt habcsókokat óvatosan, esetleg késsel szedd le a tepsiről.

    6. A mázhoz gőz fölött olvassz fel egy fél tábla Update1 Cake Sweet étbevonót. A habcsókokat óvatosan mártsd bele. A tésztakorongokra is tegyél 1-1 kiskanálnyit az olvadt csokiból, erre ültesd a habsipkákat.

    FONTOS!

    Ez a klassz desszert sérülékeny! Felhasználásig sorakoztasd a csokicsókokat sütőpapírral bélelt dobozokba. Fogyasztás előtt egy órával érdemes szobahőmérsékletre tenni, így a tészta omlós, a krém lágy, a habsipka pedig ropogós lesz.

     


    Tippek:

  • A tésztát csak rövid ideig, gyors mozdulatokkal gyúrd, hogy a kezed melegétől a vaj ne olvadjon meg teljesen, csak így lesz omlós a tészta
  • A korongok sütésekor figyelj, mert igen gyorsan elkészülnek
  • A habcsókokhoz ne verd túl a habot, mert széttörik, és akkor nem lehet szépen kinyomni a habzsákból.
  • A habcsók akkor szép, ha világos, ne süsd túl, mert megbarnul.
  • A kész habcsók porózus, könnyen törik, bánj vele óvatosan
  • Az étbevonóhoz adhatsz egy tk.étolajat, hogy folyékonyabb legyen, így könnyebb vele dolgozni. Ennél többet viszont ne tegyél bele, mert akkor nem köt meg a csoki.

  •  

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

    origo.hu

    Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

    borsonline.hu

    Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

    mandiner.hu

    Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

    life.hu

    Tojásfestés akkor és most– hagyományos és modern technikák

    magyarnemzet.hu

    Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

    travelo.hu

    Hamarosan újraindulnak a népszerű dunakanyari körjáratok

    ripost.hu

    Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    ripost.hu

    Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó