Létrehozva: 2016.07.06.

Ismered a pincemeggyet? Végre egy befőtt, amit nem kell főzni!

Ez a világ legegyszerûbb meggybefõttje. Gyakorlatilag kevés munkával remek finomságot rakhatsz el télire, amit bármikor elõkaphatsz.

Szerző Molnár Hédi

Most, hogy itt a meggyszezon, a legjobb alkalom, hogy kipróbáld ezt a régen elfelejtett módszert.

A legfontosabb hozzávalója egy jó hideg helyiség, ami lehet pince, kamra vagy bármi, ahol hűvösben lesz a meggyed. Jobb híján hűtőszekrénybe is teheted!

Hozzávalók:

  • 4 kg meggy
  • 1/2 kg cukor
  • 1/2 dkg szalicil
  • Elkészítés:

    A meggyet mosd meg, majd magozd ki. Keverd össze a hozzávalókat, és öntsd a meggyhez. Tedd hűvös helyre. Legalább naponta egyszer keverd meg alaposan, de nem árt, ha ezt többször is megteszed. A lényeg, hogy a cukor teljesen elolvadjon.

    Három nap után töltsd kisebb üvegekbe, akkorákba, amiket felbontás után biztos, hogy felhasználsz. Töltsd fel a meggy levével, ami  pedig megmarad, ivólének használhatod. Zárd le az üvegeket, és kész is a meggybefőtted.

    Tipp

    1/2 dl rumot is tehetsz bele  az elején, ha csak felnőttek eszik az elkészült befőttet!

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek