tóth gabi
Ez a világ legegyszerûbb meggybefõttje. Gyakorlatilag kevés munkával remek finomságot rakhatsz el télire, amit bármikor elõkaphatsz.
Most, hogy itt a meggyszezon, a legjobb alkalom, hogy kipróbáld ezt a régen elfelejtett módszert.
A legfontosabb hozzávalója egy jó hideg helyiség, ami lehet pince, kamra vagy bármi, ahol hűvösben lesz a meggyed. Jobb híján hűtőszekrénybe is teheted!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, majd magozd ki. Keverd össze a hozzávalókat, és öntsd a meggyhez. Tedd hűvös helyre. Legalább naponta egyszer keverd meg alaposan, de nem árt, ha ezt többször is megteszed. A lényeg, hogy a cukor teljesen elolvadjon.
Három nap után töltsd kisebb üvegekbe, akkorákba, amiket felbontás után biztos, hogy felhasználsz. Töltsd fel a meggy levével, ami pedig megmarad, ivólének használhatod. Zárd le az üvegeket, és kész is a meggybefőtted.
Tipp
1/2 dl rumot is tehetsz bele az elején, ha csak felnőttek eszik az elkészült befőttet!