5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Így újítsd meg a lecsót! Rá sem ismersz majd, olyan finom

Így újítsd meg a lecsót! Rá sem ismersz majd, olyan finom
A
Szerző
A
Létrehozva2016. 05. 27. 14:55

Ehhez a lecsóhoz sem kell más, csak paprika, paradicsom, hagyma és tojás, mégis egész más lesz a végeredmény, mint eddig. Merészen fûszerezett lecsó tükörtojással: íme a saksuka.

Észak-Afrika és a Közel-Kelet lecsóját a mi lecsónkkal ellentétben olyan sűrűre kell főzni, hogy már-már lekvár állagú legyen. Ha nem szereted a fűszeres ízeket, kihagyhatod a római köményt és a csilit. Lényeg, hogy a ráütött tojás egészben maradjon.

Saksuka - Tojás paradicsomszószban

HOZZÁVALÓK:

  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 nagy piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 konzerv hámozott paradicsom
  • 4-6 tojás
  •  

    FÛSZEREK:

     

     só, bors, cukor, római kömény, paprika, csili, csilipaprika

     

    1. A megtisztított hagymát vágd kis kockákra és pirítsd  5 percig, majd mehet rá a zúzott fokhagyma. 

    2. Keverd a hagymás alapba a felaprított paprikát, 5 percig pirítsd így.

    3. Jöhet a paradicsompüré, majd a hámozott, apróra vágott paradicsom.

    4. Fűszerezd római köménnyel, paprikával, sóval, frissen őrölt borssal, cukorral, csiliporral, és rakhatsz bele csili paprikát is.

    5.10-15 percig hagyd sűrűsödni, majd üsd rá a tojásokat.

    6. Fedő alatt pár perc alatt elkészül. Nem fogod megbánni. Petrezselyemmel díszítsd! 

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.