Létrehozva: 2016.05.27.

Így újítsd meg a lecsót! Rá sem ismersz majd, olyan finom

Ehhez a lecsóhoz sem kell más, csak paprika, paradicsom, hagyma és tojás, mégis egész más lesz a végeredmény, mint eddig. Merészen fûszerezett lecsó tükörtojással: íme a saksuka.

Észak-Afrika és a Közel-Kelet lecsóját a mi lecsónkkal ellentétben olyan sűrűre kell főzni, hogy már-már lekvár állagú legyen. Ha nem szereted a fűszeres ízeket, kihagyhatod a római köményt és a csilit. Lényeg, hogy a ráütött tojás egészben maradjon.

Saksuka - Tojás paradicsomszószban

HOZZÁVALÓK:

  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 nagy piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 konzerv hámozott paradicsom
  • 4-6 tojás
  •  

    FÛSZEREK:

     

     só, bors, cukor, római kömény, paprika, csili, csilipaprika

     

    1. A megtisztított hagymát vágd kis kockákra és pirítsd  5 percig, majd mehet rá a zúzott fokhagyma. 

    2. Keverd a hagymás alapba a felaprított paprikát, 5 percig pirítsd így.

    3. Jöhet a paradicsompüré, majd a hámozott, apróra vágott paradicsom.

    4. Fűszerezd római köménnyel, paprikával, sóval, frissen őrölt borssal, cukorral, csiliporral, és rakhatsz bele csili paprikát is.

    5.10-15 percig hagyd sűrűsödni, majd üsd rá a tojásokat.

    6. Fedő alatt pár perc alatt elkészül. Nem fogod megbánni. Petrezselyemmel díszítsd! 

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek