FAZÉK

Így tárold a cukkinit, napokig friss marad

Itt a cukkiniszezon, készülhetnek a finomabbnál finomabb zöldséges ételek. De vajon hogyan érdemes tárolni a frissen vett cukkinit, ha nem használod fel azonnal?
címkék:

Először is érdemes már a piacon kiválasztani a legfinomabb darabokat: azokat keresd, amelyeknek tömör, feszes a tapintása, a héjuk pedig fényes és sima. Amelyik már puha és ráncosodni kezdett, nem igazán friss, nem érdemes megvenni. És azt vajon tudtad, hogy a cukkini rendszertani besorolását tekintve nem is zöldség, hanem gyümölcs?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cukkini 01

Fotó: Pixabay.com

Tedd a hűtőbe!

Ha hazavitted a finomságot, de nem használod fel azonnal a főzéshez, máris tedd a hűtőbe, de ne akárhogy! Mivel a cukkini frissességének a legnagyobb ellensége a nedvesség, ne mosd meg, viszont tedd zárható műanyag zacskóba, de ne zárd le teljesen, légmentesen a zacskót. Ezután tedd be a hűtőszekrény zöldséges rekeszébe. Ha így tárolod, a cukkinid akár egy-két hétig is friss maradhat, de jól teszed, ha öt napon belül elkészíted.

Cukkini 02

Fotó: Pixabay.com

Fagyaszd le!

Ha viszont azt szeretnéd, ha egész évben, szezonon kívül is lenne otthon egy kis friss cukkinid, le is fagyaszthatod. Ehhez érdemes a felszeletelt cukkinit blansírozni, vagyis leforrázni, majd hideg vízben hirtelen lehűteni. Ezután tedd a cukkiniszeleteket sütőlapra, és így tedd a mélyhűtőbe, majd ha megfagytak, akkor adagold zacskókba vagy dobozokba. Ez a módszer azt biztosítja, hogy cukkiniszeletek ne ragadjanak össze, és hosszú távon is ízletesek maradjanak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?