kulcsár edina
A lazacos coulibiac, vagyis a leveles tésztába töltött hal tökéletes fogás a családi asztalra.
A nemrég elhunyt Fülöp herceg, feleségével, II. Erzsébet királynővel ellentétben egyáltalán nem volt édesszájú, viszont imádta a finom ételeket. Szeretett változatosan étkezni és kipróbálni a különböző nemzetek konyháját. Vadászott és horgászott, sokszor ő maga fogta meg az aznapi fogást, ami az asztalra került. Ez a fogás volt Fülöp herceg kedvence.
Gyakran fordult meg a konyhában is, nem egyszer volt rá példa, hogy a szakács helyett ő készítette el az ételét. Nagy kedvence volt a lazacos coulibiac, ami eredetileg egy orosz étel, tulajdonképpen töltött leveles tésztáról van szó. Az elkészítése egyszerű, nem igényel komolyabb tudást, mégis mennyeien finom és egészséges. Készítsd el te is pontosan úgy, ahogy Fülöp herceg szerette!
Hozzávalók:
Szósz: 3 db megtisztított piros kaliforniai paprika, 2 gerezd fokhagyma, rozmaring
A megtisztított paprikákat süsd meg a sütőben, majd hámozd meg és vágd apróra. Olívaolajon dinszteld tovább egy kis víz, fokhagyma, rozmaring és só hozzáadásával. Botturmix segítségével pürésítsd a paprikaszószt és tálald fel a lazacos coulibiac mellé.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!