FAZÉK

Fekete csokis cukkinisüti: Õrületes ízélmény cukor nélkül!

Gyere át velünk a sötét oldalra és nem bánod meg! Ez a süti nemcsak varázslatosan finom, de egészséges is!
  • Szerző: Ripost

Számos meghökkentő párosítás létezik, na de ez biztos sokaknál kiveri a biztosítékot! Cukkinis kenyérről már hallottunk, de mit keres csokoládé mellett ez a zöldség a süteményben?

A kérdés jogos, a válasz talán téged is meglep. A cukkini kiválóan alkalmas arra, hogy kiváltsd vele a liszt egy részét a süteményben. Ezáltal csökkented a szénhidrát- és növeled a rosttartalmát. Így sokkal egészségesebb! Mindemellett a magas nedvességtartalmú és teljesen ízmentes cukkini kellemes állagúvá, puhává teszi a sütit. Így az másnapra, sőt harmadnapra sem lesz morzsalékos, hanem friss és puha marad.

Hozzávalók:

  • 2 bögrényi előre lereszelt cukkini
  • 1 bögre Norbi liszt (teljes kiőrlésű liszt is megfelel)
  • 15 dkg vaj
  • 2 nagyméretű tojás
  • 2 ek nyírfacukor, vagy más édesítő pl. Update1 Lovely sweet
  • 1/3 bögre keserű kakaópor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 vaníliarúd belseje, kikaparva (vagy 1 cs. vaníliás cukor)
  • 5 dkg keserű csokoládé, apró darabokra törve

Így készítsd:

1. kapcsold be a sütőt 180 fokra, a sütőformát béleld ki sütőpapírral vagy kend ki vajjal. Legjobb a veknialakú fém sütőforma.

2. A lereszelt cukkinit halmozd egy konyharuhára, csavard össze, hogy távozzon belőle a fölösleges víz.

3. Keverd össze egy tálban a lisztet,a  kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

4. Egy nagyobb tálban habosítsd fel a tojást a nyírfacukorral, add hozzá a langyos vajat is és addig folytasd a keverést, míg sima lesz. Ekkor mehet bele a lisztes keverék, illetve a vanília is - válts lassabb fokozatra a habverővel. Amikor már csomómentes a massza, forgasd bele a cukkinit, végül pedig a csokidarabokat. A tésztát öntsd az előkészített tepsibe.

5. Mehet az előmelegített sütőbe a cukkinis-csokis tészta, körülbelül 40-50 perc alatt parádésra sül. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy teljesen átsült-e. Ha kész, legalább fél órát hagyd hűlni, csak utána vágd fel.

Gyönyörök gyönyöre!

 

 

 

 

 

És ezeket olvastad már?