FAZÉK

Ettől a palacsintatrükktől leesik az állad!

Csupa csipke, igazán csajos az új palacsinta, elképesztő látvány a tányéron! Mindezt egy egyszerû trükkel érheted el, mutatjuk!
  • Szerző: Ripost

Felejtsd el az unalmas palacsintasütést, csipkézd, fodrozd, majd gyűjtsd be az elismerést! A tésztát gyorsan és egyszerűen összeállíthatod, a sütést pedig tuti, hogy élvezni fogod, csak egy üres flakonra vagy habzsákra lesz szükséged!

Ez a különleges szódabikarbónás palacsintatészta pedig garantáltan véd a plusz kilóktól!

Palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 pohár liszt

  • 3 dl natúr joghurt

  • 1 tojás

  • 1 ek. cukor

  • 1/2 tk. szódabikarbóna

  • csipet só

  • 1 ek. olaj

  • 1 dl forró víz

Így készítsd:

  1. Keverd simára a hozzávalókat a forró víz és a szódabikarbóna nélkül. Fontos, hogy a massza  csomómentes legyen!

  2. Forrásban lévő vízben keverd el a szódabikarbónát, és keverd az tésztához. Jól dolgozd össze, krémes állagú palacsintatésztát kell kapnod.

  3. Tedd félre a palacsintatésztát, 10 percig hagyd pihenni.

  4. Keverd el az olajat a tésztában.

  5. Töltsd a tésztát egy üres flakonba, vagy habzsákba.

  6. Jól felforrósított és olajjal átkent serpenyőben formázd csipkésre a palacsintát.

  7. Még melegen tekerd fel.

Tálalhatod magában, porcukorral megszórva, csokiszósszal, vagy lekvárral leöntve, de akár sós változatban is elkészítheted! 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?