Létrehozva: 2015.11.18.

Csokis túrógombóc: fogyókúrás desszertek királya!

Túró és csoki: talán nem is létezhet jobb párosítás, ha a tökéletes diétás desszert megalkotása a cél. A túróban és a keserû csokiban alig van szénhidrát, így e finomságtól lehetetlen elhízni!

Egészségesen élni nem azt jelenti, hogy mindenről le kell mondanod, ami finom az életben! Itt van például ez a ránézésre isteni túrógombóc, nyugodt szívvel eheted, akár az esti órákban is! Kimondottan kevés szénhidrát van benne, diétádba is beillesztheted! Csábulj el, mert ezúttal nem tilos!

 


Csokis Túrógombóc

Knap Daniella receptje


Hozzávalók

(18 db-hoz)
1/2 kg túró
2 db tojás
10 g útifűmaghéj őrlemény
1 ek Update1 tejföl (házi túró esetén nem szükséges)
1 cs Update1 Vanilla sweet
20 g Update1 Zero
1 csipet só


Töltelék:
50 g Update1 Cake Sweet étbevonó


Bevonat:
kb 1/3 zacskó Update1 panírmorzsa


Öntet:
50 g Update1 Cake Sweet étbevonó
200 ml cukrozatlan habtejszín
10 g Update1 Zero
15g kakaópor (10-12 % kakaóvaj tartalmú)



Így készítsd:
1. A túrót törd össze villával, keverd hozzá a tejfölt. Ezután dolgozd bele a tojásokat, a sót, az édesítőt, a vanillát és az útifűmaghéj őrleményt.

2. Mérj 1 evőkanálnyi (kb. 30 grammos) darabokat a masszából

3. Mindegyik részbe tegyél 1/4 kocka Update1 Cake sweet étbevonót, vagy keserű csokoládét.  A halmocskákat formázd golyókká, és ha az összes elkészült, pihentesd a gombóckákat 1 órán keresztül a hűtőben.

4. Közben a morzsát pirítsd meg egy serpenyőben. 

5. készítsd el a csokikrémet. A tejszínt melegítsd át az édesítővel, a tűzről levéve keverd el benne a csokoládét és a kakaóport úgy, hogy csomómentes legyen. Majd tedd vissza az edényt a tűzre és melegítsd addig a krémet, míg szépen besűrűsödik.

6. A gombócokat lobogó, sós vízben főzd ki, még melegen forgasd meg a morzsában. A gombócokat a csokoládékrémmel meglocsolva tálald.


Tippek:

  • Tejföl inkább a szárazabb túróhoz kell.
  • Érdemes precízen kimérni a gombócokat így mindegyik szép egyforma lesz.
  • Ne ijedj meg, a főzővíz kissé nyúlós lesz miután kifőzted a gombócokat, de ez csak az útifűmaghéj őrleménytől van.
  • A gombócokat hagyd kissé hűlni tálalás előtt, mert az útifűmaghéjtól nyúlósabb az állaga. Ez a kis eltérés azonban langyosan már nem érzékelhető.


  •  

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

    origo.hu

    Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

    borsonline.hu

    Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

    hirtv.hu

    A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

    ripost.hu

    A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

    mandiner.hu

    Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

    origo.hu

    A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

    mindmegette.hu

    10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

    ripost.hu

    Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

    ripost.hu

    Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó