FAZÉK

Bosszantóan gyorsan megy tönkre a kivi? Ki ne dobd, mutatjuk, mire jó!

Ezzel a rém egyszerû trükkel soha többé nem kell kidobnod a megszottyadt kiviket. Mentsd meg őket, és készítsd el a március legfinomabb lekvárját.

Kevés bosszantóbb dolog létezik, mint amikor rendszeresen a kukába kerülnek a hétvégén megvásárolt gyümölcsök. Túlérett, puha és kicsit sem vonzó. Biztos vagy benne, hogy már senki nem fogja megenni így.

Ne bosszankodj. Készíts kividzsemet! 

Hozzávalók

  • 5 db kivi
  • 1 teáskanál zselatinpor
  • 220 g cukor
  • fél citrom kifacsart leve

Percek alatt elkészül

Darabold fel a puha gyümölcsöket, és tedd őket egy lábosba. Add hozzá a cukrot, a citrom levét, és szórd rá a zselatint. Forrald össze az egészet, de vigyázz, ne főzd nagyon szét. 5-7 perc bőven elég is hozzá.

Még forrón szedd befőttes- üvegekbe. Zárd le alaposan, és tedd a spejz polcaira. 

Gyakorlatilag hűlés után azonnal fogyasztható, és biztos lehetsz benne, hogy elfogy pillanatok alatt. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?