Vajazd ki a serpenyőt. Az almákat mosd meg, karikázd fel. Fogj egy műanyag kupakot és a karikák közepét, a magházat nyomd ki vele egyesével. Helyezd őket bele a serpenyőbe.
Egy tálba verd fel a tojást, add hozzá a sót, vaníliás cukrot , a cukrot és keverd össze habverővel, majd fokozatosan add hozzá az olajat is, míg krémes nem lesz a tészta, utána önsd bele a tejet.
Ezután a lisztet is keverd hozzá fokozatosan, úgy hogy a tésztád csomómentes legyen. Ezt követően egy kis szűrőn keresztül öntsd hozzá a szódabikarbónát, azt is keverd jól el, végül pedig az ecetet add hozzá.
Öntsd a tésztát az almákra a serpenyőben és lassú tüzőn 20 percig lefedve süsd meg! Vedd le a gázról, fordíts rá egy tálat és annak segítségével fordítsd meg a tésztát. 5 percig fedő nélkül süsd meg a másik felét is.