Ünnepi alkalmakra ezzel a fenségesen omlós és páratlan ízvilágú tiramisuval biztosan nem lőhetsz mellé: aki belekóstol, egyszerűen nem tudja abbahagyni
Az egész család imádni fog érte, érdemes belevágni! Mutatjuk!
Hozzávalók:
25 db babapiskóta (diétás változathoz recept (diétás változathoz recept itt)
20 dkg apróra vágott dió vagy mandula
Az áztatáshoz:
2 dl 100%-os almalé
4-5 ek. almapálinka
A krémhez:
75 dkg mascarpone krémsajt
4 dl tejszín
4 ek. porcukor
1 dl 100%-os almalé
Az almás részhez:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
8-10 alma
1 citrom leve
3 tk. őrölt fahéj
Így készítsd:
A cukrot közepes lángon karamellizáld meg a vajon. Húzd félre a serpenyőt a tűztől, hogy kicsit hűljön, majd nyomd rá a citrom levét, és mehet rá a hámozott, apróra vágott alma és ízlés szerint fahéj. Így párod puhára az almát.
A tejszínt verd fel, add hozzá a porcukrot és az almalevet, végül a mascarponéval óvatosan forgasd össze.
A piskótákat mártsd az almalével összeöntött pálinkába, majd a karamellizált almával rétegezd a kelyhekbe, legfelülre pedig a krém kerüljön .
A tiramisu-pohárkrém tetejét végül illatosra pirított dióval vagy mandulával, valamint fahéjjal szórd meg.

Bevállalósabbak zsírszegény tejszínhabbal és csokiforgáccsal is díszíthetik!