RETRO RÁDIÓ

A november legjobb receptje: almás lett a tiramisu

A november legjobb receptje: almás lett a tiramisu
Fehér Elena
Szerző
Fehér Elena
Létrehozva2016. 11. 18. 13:10

Megújult a tiramisu: helycserés támadással kimaradt belõle a cukor, viszont almával és fahéjjal egészült ki. Õszre hangolva isteni finom lett az olasz álomdesszert! Készítsd el még ma, és hagyd, hogy téged is elvarázsoljon!

Ünnepi alkalmakra ezzel a fenségesen omlós és páratlan ízvilágú tiramisuval biztosan nem lőhetsz mellé: aki belekóstol, egyszerűen nem tudja abbahagyni

Az egész család imádni fog érte, érdemes belevágni! Mutatjuk!

Hozzávalók:

  • 25 db babapiskóta (diétás változathoz recept (diétás változathoz recept itt)
  • 20 dkg apróra vágott dió vagy mandula
  • Az áztatáshoz:

  • 2 dl 100%-os almalé
  • 4-5 ek. almapálinka
  • A krémhez:

  • 75 dkg mascarpone krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • 4 ek. porcukor
  • 1 dl 100%-os almalé
  • Az almás részhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 8-10 alma
  • 1 citrom leve
  • 3 tk. őrölt fahéj
  • Így készítsd:

  • A cukrot közepes lángon karamellizáld meg a vajon. Húzd félre a serpenyőt a tűztől, hogy kicsit hűljön, majd nyomd rá a citrom levét, és mehet rá a hámozott, apróra vágott alma és ízlés szerint fahéj. Így párod puhára az almát.
  • A tejszínt verd  fel, add hozzá a porcukrot és az almalevet, végül a mascarponéval óvatosan forgasd össze.
  • A piskótákat mártsd az almalével összeöntött pálinkába, majd a karamellizált almával rétegezd a kelyhekbe, legfelülre pedig a krém kerüljön .
  • A tiramisu-pohárkrém tetejét végül illatosra pirított dióval vagy mandulával, valamint fahéjjal szórd meg.
  • Bevállalósabbak zsírszegény tejszínhabbal és csokiforgáccsal is díszíthetik!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.