"Magyar Péter nem az akinek látszik"- a volt barátnő szavai beigazolódtak

POLITIK
Létrehozva: 2023.09.22.
Módosítva: 2023.09.22.

Emlékszel Bud Spencer kedvenc ételére? Íme a recept

A hagymás bab kultikus étellé vált a színészlegenda miatt.

Az "Angyalok is esznek babot" állítja az 1973-as Bud Spencer-film címe, ami az egyik legkorábbi és egyben az egyik legsikeresebb alkotás volt a színész hosszú karrierje alatt. A magyarokhoz különösen közel állt a nagy étvágyú, és nagy pofozkodó, barátságos medve, nem véletlen hát, hogy a Corvin-negyedben még szobrot is állítottak az elhunyt sztárnak. Filmjeit és örökbecsű mondatait a mai napig idézik a rajongók, mi pedig most úgy döntöttük, hogy megosztjuk veletek az ikonikus hagymás bab receptjét, amelyről több filmjében is elhangzott, hogy a kedvenc finomsága.

Hagymás bab
Bud Spencer kedvenc étele volt a hagymás bab a filmjeiben /Fotó: YouTube/mindmegette.hu

A legjobb hagymás bab receptjét a Mindmegette konyháján készítették el a számunkra, és az ő jótanácsaikkal látunk el titeket is, hogy biztos elégedettek legyetek az étkezőasztalnál.

Kezdjük az alapanyagokkal:

  1. 20 dkg húsos szalonna
  2. 2 fej vöröshagyma
  3. 1 db babérlevél
  4. 4 gerezd fokhagyma
  5. 1 teáskanál mustár
  6. 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  7. 1 csapott evőkanál pirospaprika
  8. 1 . paradicsomszósz
  9. 60 dkg konzervbab
  10. bors

És jöhet a recep:

  1. Előkészítjük az alapanyagokat, a szalonnát felkockázzuk, a hagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük.
  2. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten elkezdjük a szalonnát pirítani, ha már kissé kiengedte a zsírját, és pirulni kezdett, hozzáadjuk a hagymát és fűszerezzük babérlevéllel.
  3. Ha a hagyma kissé karamellizálódott és enyhén megpirult, hozzáadjuk a fokhagymát, és 2-3 percig kevergetve tovább dinszteljük.
  4. A serpenyőben kis helyet alakítunk ki, ide kanalazzuk a mustárt, ezt is enyhén megpirítjuk, majd az egészet összekeverjük. Fűszerezzük a Worcestershire-szósszal, pirospaprikával, ezzel is alaposan összeforgatjuk a szalonnás-hagymás alapot, végül hozzáadjuk a paradicsompürét.
  5. Elkeverjük, majd jöhet a konzervbab, amit egy kevés lével együtt öntünk az alaphoz. A hagymás babot ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és forrás után 5-6 perc alatt alacsony lángon készre főzzük.

Az egész folyamatról készített egy videót is a mindmegette konyhája, amelyet itt tudtok megtekinteni:

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek