
Ez a hagyma hamarosan minden mást lepipál a konyhában
Hamarosan itt a szezonja a medvehagymának, isteni finomságokat tudsz majd belőle készíteni. Vitaminokban gazdag csodaszer a konyha nagy kedvence.
A medvehagyma rendkívül egészséges! Erdős, ligetes területeken nő, de a kertben is megterem. Hamarosan indulhat is a család vagy a baráti társaság, hogy teleszedje a kosarat. Arra azonban nagyon figyelj oda a szedésnél, hogy ne keverd össze a gyöngyvirág levelével, hiszen az nagyon hasonló, viszont az rendkívül mérgező. Vedd észre a különbséget: a gyöngyvirág levele sokkal fényesebb és erezettebb. A medvehagyma illata és íze is fantasztikus, és vitaminokban is gazdag. Márciusban biztos találsz már belőle. Fogyassz belőle minél többször. Íme egy nagyon ízletes recept:
Medvehagymamártás főtt tojással és burgonyával

Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
- 1 tk ételízesítő
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk liszt
- 4 db tojás
- 50 dkg burgonya
Így készítsd el:
- Mosd meg a medvehagymát és csepegtesd le, majd vékony csíkokra vágd fel. Hevítsd fel a vajat, add hozzá a medvehagymát, és pár percig párold, amíg kissé összeesik. Öntsd fel tejjel, ízlés szerint sózd, borsozd és szórd meg az ételízesítővel, majd főzd pár perc alatt puhára.
- Amint megpuhult a hagyma, szórd meg liszttel, és botmixerrel pépesítsd. Majd tedd vissza a tűzre és add hozzá a tejszínt, kevergetés mellett pár percig főzd. Sűrítsd be a mártást.
- Közben enyhén sós vízben főzd puhára a megpucolt, felkockázott burgonyát, majd szűrd le és tartsd melegen tálalásig. Főzd meg a tojásokat is, pucold meg.
- Tálald együtt a medvehagymamártást, a krumplit és a tojásokat.
Jó étvágyat!






