Nincs is jobb, mint a friss, zsenge tavaszi zöldségekből készült finomságok! Bár még nincs itt a cukkiniszezon, ezt a zöldséget bármikor lehet kapni, és sokkal finomabb a cukkinifasírt, ha friss, szezonális zöldségekkel bolondítod meg – például egy kis friss zöldhagymával. A cukkiniban minimális a szénhidrát, és rostokban gazdag, plusz tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Nem véletlenül a diétázók kedvence! Mutatunk egy isteni cukkinifasírt receptet, amiből mindenki repetázni akar majd!
Hozzávalók:
3 db kisebb cukkini
2 evőkanál olívaolaj
2 szál friss zöldhagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 csipet bazsalikom
5 dkg reszelt feta sajt
ízlés szerint só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
Reszeld le a cukkíniket, vágd apró kockákra a zöldhagymákat.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát, majd ha üvegesre sült, add hozzá a fokhagymát, és együtt pirítsd őket pár percig. A kicsavart cukkinit is add hozzá, és süsd őket együtt öt percig.
Keverd csomómentesre a felvert tojást a liszttel, majd tedd hozzá a sült zöldségeket. Tedd bele a reszelt sajtot, a fűszereket, majd keverd össze az egészet.
Sütheted serpenyőben: melegíts meg kb. fél ujjnyi olajat, majd a tojás nagyságúra szaggatott masszából gyúrj golyókat, és ellapítva süsd aranybarnára a két oldalukat.
Sütőben, olaj nélkül: készíts golyókat a masszából, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral bélelt tepsin. 200 Celsius fokra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.