tóth gabi
A cukkini a tavasz legújabb szuper-zöldsége! Alig van benne hasznosítható szénhidrát, vagyis nem hizlal! Épp ellenkezõleg: minél többet eszel belõle, annál több fölös kiló szalad le rólad!
A cukkini igazi megosztó zöldség: a fogyókúrázók egekbe magasztalják, mivel
egyáltalán nem hizlal!
Sokan viszont utálják, mert elkészítés közben összeesik, puha és löttyedt lesz, ami nem éppen kívánatos. Ezért gyakran úgy kell belecsempészni a cukkinit a diétás kajákba, nagyon népszerű például a cukkinifasírt, de remekül lehet vele sütemények, kenyerek szénhidráttartalmát is csökkenteni. Mint főszereplő, ritkán csillogtatja meg erényeit a cukkini. Most mutatjuk azt a tökéletes cukkiniköretet, amit a nem diétázók is imádni fognak!
Hozzávalók:
4 bébicukkini, hosszában felvágva
5 dkg reszelt parmezán
1/2 tk. kakukkfű
1/2 tk. oreganó
1/2 tk. bazsalikom
1/4 tk. fokhagymapor
só, bors
2 ek. olívaolaj
kevés friss petrezselyem, finomra vágva
Így készítsd:
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit
2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket
3. Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg bőven a parmezános főszerkeverékkel.
4. Mehet is a sütőbe! 10 percig légkeveréssel magas hőmérsékleten süsd, majd a végén 2 percig csak pirítsd. Frissen forrón, finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáld!
Ez a titka:
A cukkini a hirtelen hó hatására kívülről szépen megpirul, de belül nem "fő" meg, nem esik össze, nem lesz puha. A rásült fűszeres sajttól viszont isteni íze lesz! Tökéletes diétás köret, amit mindenki imád!