Szuper sütiket készíthetsz húsvétra, most mi is mutatunk egy nagyon ízletes, sütés nélkül készíthető csokis csodát! Íme a recept:
Kekszes csokidesszert
Hozzávalók:
alaphoz:
80 dkg vajas keksz
10 dkg dió
mázhoz:
20 dkg cukor
6 dkg cukrozatlan kakaó
2,4 dl víz
15 dkg vaj
1 tk vaníliapaszta
tetejére:
1,5 dl habtejszín
12 dkg étcsokoládé
Így készítsd el:
Keverd össze egy forralóban a cukrot, a kakaót a és a vizet, majd tedd bele a vajat és a közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett 8 perc alatt sűrítsd be. Ezután vedd le a tűzről, és add hozzá a vaníliakivonatot.
Serpenyőben pirítsd meg a diót, majd és az összetördelt kekszhez add hozzá. Öntsd rá a csokiöntetet, keverd össze. Az egészet egy jénai tálba vagy kapcsos tortaformába nyomkodd bele és egy órára tedd be a hűtőbe.
Melegítsd forráspontig a habtejszínt, majd vedd le a tűzről, és öntsd rá egy tálban lévő, összetördelt csokira. Várj egy percet, amíg a csoki felolvad, így egyneművé tudod keverni. Amikor kihűl kend rá a tészta tetejére.
Hagyd pihenni a sütit, vagy tortát ha lehet egy éjszakára, de minimum 4 órán át.
Fogyasztáshoz vedd ki a tortaformából vagy óvatosan a jénaiból és már tálalhatod is!