márton nap

13 találat
MANI

Miért libát eszünk Márton napon?

Honnan ered a Márton-napi lakomák hagyománya?

INSIDER

Ez vár ránk a hétvégén, kiderült, mikor érkezhet az eső

A hétvége első napját érdemes kihasználni, annál is inkább, mert a Márton-napi rendezvényeket nagyon sok helyen most hétvégén tartják meg.

FAZÉK

Ettől lesz omlós a sült libacomb, eszméletlen ez a trükk

A novemberi hűvös napokon nem maradhat el a sült liba! Ám ez a hús még a gyakorlott háziasszonyoknak is feladhatja a leckét, könnyen száraz, rágós lehet a végeredmény. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a libacomb.

ÉLETMÓDI

Aki jövőre nem akar éhezni, ezen a hétvégén libát egyen

Hiszen, aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik. Szent Márton ünnepéhez megannyi népszokás, hiedelem, de sok-sok színes program is kapcsolódik.

FAZÉK

Márton napi finomságok: isteni otthoni receptek

Márton napján még az is libát akar enni, akinek egyébként nem ez a kedvenc étele. Vessük hát bele magunkat az ízek kavalkádjába, süssünk-főzzünk, kóstoljunk! Összeszedtünk néhány remek receptet.

ÉLETMÓDI

Miért kell libát enni Márton napon?

Mi köze van Mártonnak a libához és honnan ered a Márton-napi lakomák hagyománya? Ennek jártunk utána.

ÉLETMÓDI

Három ínycsiklandó Márton-napi program

A főszerep mindenhol a Márton-napi libaságoké s persze a finomabbnál-finomabb boroké, ráadásul a részvétel valamennyi programon ingyenes!

FAZÉK

Márton-napi finomságok: így süssünk libát otthon

November 11-e Szent Márton napja, melynek egyik fő jellegzetessége a jóízű falatozás. Úgy tartják ilyenkor, mindent meg kell enni az tányérról, s fenékig kell üríteni a poharakat, hogy a következő esztendőre is jó termés legyen.

ÚTISÚGÓ

A Szent Márton-napi hagyományokat népszerűsíti a Magyar Turisztikai Ügynökség

A Szent Márton-napi hagyományokat népszerűsíti új kampányában a Magyar Turisztikai Ügynökség, amely gasztronómiai kalandozásra és az ország libaételeit felfedező belföldi utazásra hívja a turistákat november 11-ig.

ÚTISÚGÓ

Ezeken a helyeken ehetsz libát a hétvégén

Aki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik, illetve, ha Márton napján a lúd jégen jár, akkor karácsonykor a vízben poroszkál. Ha a végére akarunk járni eme népi bölcsességeknek, akkor ezekre a libás rendezvényekre lesz érdemes ellátogatni

SZTÁR

Nagy Feró előveszi a régi nagy slágereket

Idén először rendeznek Márton-napi Libadalmat Siófokon. A háromnapos, ingyenes fesztivál egyik fő fellépője a Beatrice lesz, amely idén ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját. Az ünnepi évre tekintettel a koncert a nosztalgia jegyében telik majd

ÚTISÚGÓ

Ezt sokan nem tudják a Márton-napról

Mielőtt bárki azt hinné, hogy az elmúlt 10-15 évben divatossá vált rendezvények elsősorban a szállodák, éttermek, borászok vendégcsábító reklámfogásai, ismerjük meg Márton hihetetlen történetét!

INSIDER

Ezért nem jut minden asztalra libahús Márton-napkor

Bár a hi­va­ta­los nyi­lat­ko­za­tok arról szól­nak, hogy az év eleji ma­dár­influ­enza el­le­nére lesz elég li­ba­hús az idei Már­ton-napra, a piaci áru­sok azt mond­ják, jó lesz si­etni, mert nem jut min­den­ki­nek. A liba drá­gább, mint ta­valy, de azé