12 hónapja

Aki jövőre nem akar éhezni, ezen a hétvégén libát egyen

Hiszen, aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik. Szent Márton ünnepéhez megannyi népszokás, hiedelem, de sok-sok színes program is kapcsolódik.

Szerző ÚTISÚGÓ

Ilyenkor nem csak az éttermek, de a szállodák és a szabadtéri programok is libás ételekkel készülnek, a borászok pedig ekkor kóstolják meg az idei bort. Ezek a programok várnak rátok, ha kimozdultok ezen a hétvégén egy libás lakomára vagy újbor kóstolóra.

Fotó: Pixabay

Szent Márton Újborfesztivál és Libator – Szentendre

Őszi-téli népszokások, borászati programok és kézműveskedés lesz a Skanzenben. Ott lesznek a Langaléta Garabonciások Márton napi előadással a Skanzen Vígadó előtt, lesz élő népzene vándormuzsikusokkal, minőségi kézműves borok bemutatója és még sok más libás program és falat.

Libadalom a Gasztrosétányon – Etyek

Felkészülhetnek az újbor és a libás étkek szerelmesei, mert november 13-án a már hagyományos LIBADALOM-mal jelentkeznek az etyekiek a Gasztrosétányon – már 10.00 órától várják a libás étkek, az újbor, a forró és tüzes italok szerelmeseit és Lúdas Matyi szellemi örököseit, akik szeretnének részt venni a messze földön híres terelőversenyen, a libafutamon.

Márton-napi Vigasság és Tökfaragó Verseny – Badacsony

Újbor kóstolóval, libazsíros kenyeres, pogácsás partival köszöntik Szent Márton püspök névnapját Badacsonytomajon a Városháza előtti téren. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szeretettel hív minden kedves érdeklődőt a november 13-án, szombat délután megrendezésre kerülő Márton-napi Vigasságra.

Libadalom Márton-napi Fesztivál – Siófok

Az ősz a gasztronómiáé Siófokon! Idén novemberben nem maradunk siófoki Libadalom nélkül! November 12-14. között a siófoki Fő téren a Márton-napi népszokások és a liba kerül a középpontba.

ABORRA – Márton-nap Hévízen

November 12-14. között Hévíz több helyszínén lesz ABORRA, variációk a borra egyedi étel- és italkínálat, ahol Hévíz Város Boráé a főszerep. Az ABORRA gasztronómiai rendezvény az idei évben már második alkalommal kerül megrendezésre, melynek alkalmával több szálloda és étterem étlapján szerepel az idei város borával a Fodorvin borászat rajnai rizling borával készült étel.

(X)

Szerző ÚTISÚGÓ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!