liba

10 találat
MANI

Miért libát eszünk Márton napon?

Honnan ered a Márton-napi lakomák hagyománya?

ÉLETMÓDI

Aki jövőre nem akar éhezni, ezen a hétvégén libát egyen

Hiszen, aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik. Szent Márton ünnepéhez megannyi népszokás, hiedelem, de sok-sok színes program is kapcsolódik.

FAZÉK

Márton napi finomságok: isteni otthoni receptek

Márton napján még az is libát akar enni, akinek egyébként nem ez a kedvenc étele. Vessük hát bele magunkat az ízek kavalkádjába, süssünk-főzzünk, kóstoljunk! Összeszedtünk néhány remek receptet.

ÉLETMÓDI

Három ínycsiklandó Márton-napi program

A főszerep mindenhol a Márton-napi libaságoké s persze a finomabbnál-finomabb boroké, ráadásul a részvétel valamennyi programon ingyenes!

FAZÉK

Márton-napi finomságok: így süssünk libát otthon

November 11-e Szent Márton napja, melynek egyik fő jellegzetessége a jóízű falatozás. Úgy tartják ilyenkor, mindent meg kell enni az tányérról, s fenékig kell üríteni a poharakat, hogy a következő esztendőre is jó termés legyen.

ÚTISÚGÓ

Ezeken a helyeken ehetsz libát a hétvégén

Aki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik, illetve, ha Márton napján a lúd jégen jár, akkor karácsonykor a vízben poroszkál. Ha a végére akarunk járni eme népi bölcsességeknek, akkor ezekre a libás rendezvényekre lesz érdemes ellátogatni

ÚTISÚGÓ

Ezt sokan nem tudják a Márton-napról

Mielőtt bárki azt hinné, hogy az elmúlt 10-15 évben divatossá vált rendezvények elsősorban a szállodák, éttermek, borászok vendégcsábító reklámfogásai, ismerjük meg Márton hihetetlen történetét!

INSIDER

Ezért nem jut minden asztalra libahús Márton-napkor

Bár a hi­va­ta­los nyi­lat­ko­za­tok arról szól­nak, hogy az év eleji ma­dár­influ­enza el­le­nére lesz elég li­ba­hús az idei Már­ton-napra, a piaci áru­sok azt mond­ják, jó lesz si­etni, mert nem jut min­den­ki­nek. A liba drá­gább, mint ta­valy, de azé

INSIDER

A vevők harmadának se jut kacsa- és libahús húsvétkor

A madárinfluenza miatt húsvétkor is alig lesz liba- és kacsahús az üzletek polcain. Korábban még májusra mondták, hogy visszaáll a normális rend, de kiderült: akár őszig is tarthat a hiány.

RIPOSTER

Terjed a fertőző kór: hónapokig nem lesz hús a hazai boltokban

Vannak olyan húsok, amelyeket még drágábban sem lehet megvásárolni... Még csirke sincs elég.