konyhakert

17 találat
OTTHONKA

Ez az egyszerű virág megmenti a veteményest, ültess minél többet belőle!

Egészségesebbek lesznek a zöldségek, bőségesebb a termés.

OTTHONKA

Nem mindegy, mikor szeded le a padlizsánt, mutatjuk, mire figyelj

Mutatjuk, mi a jele annak, hogy már megérett.

YESSS

Szórj mustármagot a konyhakertbe, elképesztő lesz a hatás

Lehet, hogy elsőre furcsának hangzik az ötlet, de érdemes kipróbálni. Ezzel a módszerrel ugyanis nem csupán bőségesebb termésre számíthatsz jövőre: valóságos csodát tesz a talajjal!

OTTHONKA

Idén is támadnak a kertben a poloskák, így védekezz ellenük

Eddig csak mutatóban láthattunk egyet-kettőt ebből a pofátlan rovarból, de már kezdődik a poloskainvázió. Nem kímélik a paradicsomot, paprikát, gyümölcsöket sem; mutatjuk, hogyan tarthatod őket távol a kertedtől!

OTTHONKA

Ezeket a zöldségeket még elültetheted a kertedben

Július végére a legtöbb konyhakert kiürül; ám nem muszáj parlagon hagynod az ágyásokat. Rengeteg zöldség van, amit még elültethetsz, és lesz időd begyűjteni a termést is a fagyok előtt...

OTTHONKA

Itt a nagy paradicsomtrükk, ha így gondozod, még októberben is szedni fogod

Javában tombol a szezon, minden nap lehet szedni a friss zöldséget a kiskertekben. Ha azt szeretnéd, hogy a paradicsomtermés októberig kitartson, próbáld ki ezt a módszert!

OTTHONKA

Még nem késő, most vesd el ezt a primitív, egészséges zöldséget

Sokan alábecsülik ezt a hálás zöldséget, mindössze savanyúságként ismerik, és eszükbe se jut, amikor a konyhakertet tervezik. Pedig rengeteg ok miatt nagyon jó, ha van cékla a kertben, mutatjuk!

OTTHONKA

Mennyei ízű lesz a paradicsomtermésed ettől a szódabikarbóna-trükktől

A szódabikarbóna nem csupán a háztartásban, a konyhakertben is hű segítőtársad lehet. Kártevők elleni hatásait mindenki ismeri; de mi köze a paradicsom ízéhez? Mutatjuk!

OTTHONKA

Szórj kávézaccot a kertedbe, eszméletlen lesz a hatás

Csodát tesz a kávézacc a kertben, nem érdemes a kukába dobni; a növények ugyanis nagyon hálásak érte. Most azonban a tudomány is megszólalt az ügyben...

OTTHONKA

Bivalyerősek lesznek a paradicsompalántáid ettől az ősrégi trükktől

Akármilyen igénytelennek is tűnik, bizony, a paradicsompalánta is szebben fejlődik, ha megfelelő gondoskodást kap! Nem kell semmi extrára gondolnod: nagyanyáink módszere tökéletes lesz, hogy erős, és sok termést adó növényeid legyenek!

OTTHONKA

Ha így ülteted a cukkinit, gyönyörű lesz a termés

Idén nehezen bontakozik ki a tavasz, de lassan itt a cukkini ideje! Bár egyáltalán nem kényes ez a növény, néhány trükk nem árt, ha van a tarsolyodban. Mutatjuk, mit kell tenned, hogy bőséges és szép termésed legyen...

OTTHONKA

Sokan elkövetik márciusban ezt a hibát a paradicsommal

Bár lassan akar idén beindulni a tavasz, sokan már elvetették a palántákhoz az első magokat. Van, aki azt gondolja, a paradicsom még ráér: pedig most van itt az ideje...

OTTHONKA

Nem bírsz magaddal? Irány a kert, ezt kell most ültetni

Megérkezett a tavasz, és ezzel a kerti munkák is megkezdődhetnek. Sokan nem is bírják megállni, kezdenék az ágyások kialakítását. Mutatjuk, mi mindent lehet februárban vetni!

OTTHONKA

Palántáid gyilkosa nem a vakond: ez a kártevő végez tömeges pusztítást

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor a gondosan ápolt kiskertet feltúrják ezek a szörnyetegek, és kiforgatják, megrágják a gondosan nevelgetett palántákat. Szerencsére van ellenük hatásos módszer, mutatjuk!

OTTHONKA

Õrület, hogy termeszt paradicsomot és paprikát a magyar háziasszony

Az biztos, hogy így még soha nem láttad a konyhakertek legnépszerűbb növényeit! Nem csupán mutatós, de bő termést is hoz a módszer. Íme, a trükk!

OTTHONKA

Itt a szeptember, most érdemes odafigyelni erre a csodaszerre

Nem mindegy, melyik fajtáját választjuk a számos területen csodaszerként emlegetett növénynek. Ha mellényúlunk, az visszaüthet!

OTTHONKA

Soha ne dobd el az újhagyma végét! Hihetetlen, mi lesz belőle

Az első tavaszi friss zöldségek egyike. De miért menjen kárba a levágott rész, amikor újra hagymád lehet belőle? Mutatjuk a trükköt!