FAZÉK

Zse­ni­á­lis ötlet: Ilyen fa­sír­tot még nem ettél!

Ne­hogy ki­dobd a ma­ra­dé­kot! In­kább ké­szíts be­lőle egész­sé­ges zöld­ség­ro­po­góst! Is­teni ízű, ros­tok­ban gaz­dag, fil­lé­res fi­nom­ság!

Itt a nyár, a gyümölcsök és zöldségek szezonja, amikor végre frissen készített levekkel kényeztethetjük magunkat. Facsaráshoz, préseléshez nagy segítség a gyümölcscentrifuga, mely hatékonyan szűri ki az ital szempontjából zavaró rostokat. Csakhogy ilyen módon épp a gyümölcsök egyik legegészségesebb részétől fosztjuk meg magunkat! A rostok ugyanis számtalan élettani folyamathoz nyújtanak hathatós segítséget. Talán te is fájó szívvel dobtad kukába eddig a préselés után megmaradó rostokat...

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Szerencsére egy briliáns ötlet véget vet ennek a pazarlásnak!

Készíthetsz a rostokból egészséges, ropogós fogást már akár ma estére!

Természetesen a receptet akkor is elkészítheted, ha nincs centrifugád!

Hozzávalók:

  • 4 közepes db sárgarépa (kb.30 dkg rost a centrifugából)
  • 1 közepes db karalábé (kb. 5-7 dkg rost a centrifugából)
  • 3 ek. zabpehely
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 ek. lenmag
  • 2 kávéskanál só
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1 ek. zsemlemorzsa

Így készítsd el:

1. A centrifugából nyert rostokat keverd el a sóval, zabpehellyel, lenmaggal. Ha reszelővel készíted, akkor hagyd állni két órát és kissé nyomkod ki a masszát.

Eközben a címlapon

2. Keverd hozzá a tojásfehérjét és a petrezselymet.

3.Kivajazott muffinformát szórj meg morzsával, és töltsd bele a keveréket.

4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd, amíg szép pirosak nem lesznek.

Tipp: A gyümölcscentrifugában keletkezett maradékot használd bátran kenyérsütéshez, süteményekbe vagy fasírtok elkészítéséhez!