FAZÉK

Tudtad? Tartóstej a tökéletes nokedli titka!

A nokedli az egyik legegyszerûbb étel, mégsem sikerül mindig tökéletesre. A kifogástalan nokedli titka nem más, mint a tartóstej.
címkék:

Te is így csinálod?

A nokedlit szinte mindenki szereti. Nemcsak azért, mert finom és könnyen elkészíthető, hanem azért is, mert rengeteg variációs lehetőséget rejt magában. A pörkölt-nokedli páros örök kedvenc, de a nokedli, mondjuk tojással, önmagában is megállja a helyét. Kovászos uborkával egyszerű és pompás fogást készíthetsz ebédre és vacsorára is a családnak.

Ha a méret a lényeg

Minél lágyabbra készíted a tésztát, annál nagyobb lesz a galuska. Viszont minél sűrűbb a tészta, annál kisebbek lesznek a kiszaggatott szemek.

A szuper nokedli recept

Ha így készíted, biztos lehetsz benne, hogy a családod is imádni fogja.

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg liszt

  • 3 tojás

  • 2 dl víz

  • 2 dl tartóstej

Így készítsd:

1. Tedd fel a vizet sóval forrni.

2. Dolgozd össze a hozzávalókat.

3. Ha felforrt a víz, szaggasd bele a nokedlit.

3. Amint feljön a víz tetejére a nokedli, szűrd le.

4. A lecsöpögtetett nokedlit forgasd össze kevés olajjal, így nem ragad össze.

Romeltakarítás

Amennyire egyszerű elkészíteni a nokedlit, olyan utálatos utána a mosogatás. Ha könnyebben szeretnél megszabadulni a ragacsos, nyúlós maradéktól és kibírod a konyhádban egy napig a látványt, hagyd rászáradni az edényre, így a tésztát másnap könnyedén lekaparhatod.

Ha nem bírod a nokedlis edények látványát, áztasd őket hideg vízbe mosogatás előtt. Fontos tudnivaló, hogy meleg víz csak ragacsosabbá teszi a tésztát, NE azzal áztasd az edényt.  Hideg vízzel könnyebben megszabadulhatsz a nyúlós maradéktól.

Még egy kis plusz

Fantasztikus  ízű és különleges  látványú nokedlit készíthetsz, ha a tésztájába apróra vágott kaprot és fokhagymát teszel.

Nem eszi a gyereked a zöldséget?

A nokedlitészta kiválóan alkalmas arra, hogy spenótot, sárgarépát rejts el benne.

A színes galuska egy kis reszelt sajttal, vagy tejföllel pillanatok alatt eltűnik a tányérról!

címkék: