MEDICINA

Tit­kos jelek a kéz­fe­jen: ezt árul­ják el rólad az uj­jaid

Gon­dol­tad volna, hogy az uj­jaid alap­ján is meg lehet mon­dani, mi­lyen sze­mé­lyi­ség vagy? Akkor most fi­gyelj, ez az egy­szerű teszt úgy mű­kö­dik, mint egy tükör. Is­merd meg ön­ma­gad!
  • Szerző: Mia

Nemrég egy norvég kutatócsoport az emberi viselkedésről és kapcsolatokról végzett egy különös felmérést, amit az alanyok kezén, azon belül is az ujjak méretéből vizsgált. Kiderült, hogy a tesztoszteron- szint nagyon is összefüggésben áll a mutatóujj hosszával, ez alapján pedig két nagy csoportra lehet osztani az embereket. Kíváncsi vagy, te melyikbe tartozol?

A: Ha a mutatóujjad rövidebb, mint a gyűrűsujjad, akkor magas tesztoszteronszinttel rendelkezel, ezért:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Kiemelkedő a teljesítőképességed

Bárkivel és bármiben felveszed a versenyt, pláne, ha sportról van szó. Tökéletes lehet számodra a hosszútávfutás, ami egyszerre igényel kitartást, állóképességet és gyorsaságot. 

2. Kiváló a logikád

Sokkal hatékonyabban fog az agyad, így nem okoz nehézséget egy logikai, vagy matematikai feladat megoldása sem.

3. Hajlamos vagy a hűtlenségre

A kutatócsoport 575 felnőttet kérdezett meg arról, léptek-e már félre a kapcsolatuk során. Az eredmény sokkolta az orvosokat, ugyanis a megcsalók többsége valóban rövidebb mutató ujjal rendelkezett. Ez is az átlag fölötti tesztoszteronszint miatt van, ami erős szabadságvágyat generálhat benned.

4. Vonzódhatsz a saját nemedhez

A felmérésből az is kiderült, hogy sokkal több, rövidebb mutatóujjal rendelkező ember találja vonzónak a saját nemét, mint azok, akiknek a mutatóujja nagyjából megegyezik a gyűrűsujjának a méretével. 

Eközben a címlapon
Fotó: Twitter

B: Ha a mutatóujjad ugyanakkora, mint a gyűrűs ujjad vagy egy kicsit hosszabb, akkor alacsony tesztoszteronszinttel rendelkezel, ezért:

1. Megrögzött monogám vagy

Nincs szükséged arra, hogy egyszerre több szexuális partnered legyen. Igaz, hogy ez általában a nőkre jellemző, de ha férfi létedre te sem csalnád meg soha a párod, valószínűleg a te mutatóujjad sem lóg túl a gyűrűsön. 

2. Kitűnő az emlékezőképességed

Kész lexikon az agyad, így pontosan tudod, kinek mikor van a születésnapja, mindenkinek megjegyzed a vezetéknevét, és nem felejtesz ott soha semmit a boltban.

3. Hajlamos vagy a depresszióra

Ha túl alacsony tesztoszteronszinted, nagyobb az esélye annak, hogy depresszióba esel. Nehezen tudod kezelni a problémákat, és mindent túlságosan felveszel.

4. Hamarabb megházasodsz

Ez szintén összefüggésben áll a monogámiával, azonban az is kiderült, hogy a tesztben résztvevő, hosszabb mutatóujjal rendelkezők többsége már házas volt, míg ez a rövid mutatóujjasok felére volt csak igaz.