Magyar Péter számára egy nő "zsákmányállat"

POLITIK
Létrehozva: 2016.02.01.

Tavaszi ízrobbanás: ilyen karalábélevest még nem ettél!

Megszabadulnál a fölöslegtõl, de vágysz az igazi, friss ízekre? Karalábé az új csodazöldség: a levese igazi diétás nagyágyú! Igazán jó választás, ha üdeséget csempésznél az asztalra!

Ezt az ízkombinációt valószínűleg még sosem érezted! A karalábét petrezselyemmel szoktuk meg, de ez itt most valami egészen más!

Tavaszi ízrobbanás: karalábé korianderrel!

A koriander az egzotikus konyhák fűszere, minden ételhez izgalmat ad. Elképesztő újszerű lesz vele a karalábéleves is, s bár eddig nem próbáltuk, ez az ízkombináció nálunk most mindent visz!

További előnye ennek a levesötletnek, hogy tökéletesen illeszkedik a diétába - a karalábé rengeteg rostot, de szénhidrátot szinte alig tartalmaz. A koriander viszont különleges illóolajai révén gyorsítja a zsírbontást, és segíti a szervezet méregtelenítési folyamatait.

Fontos:

Szigorú diétaterv esetén a betétként hozzá kínált pirított kalácskákat érdemes elhagyni.

Karalábé-krémleves korianderrel

Marton Adrienn receptje

Elkészítés: 40 perc


Hozzávalók:

(4-6 főre)

1 fej karalábé, apró kockákra vágva

2 db krumpli, apró kockákra vágva

1 db vöröshagyma, felkockázva

1 db zellerszál, feldarabolva

1 db póréhagyma, felkarikázva

2 fej sütőben sült fokhagyma

8 dl csirke alaplé (katt ide a receptért)

250 ml tej

1 ek. Pödör pisztácia olaj

15 szál friss koriander

só, bors ízlés szerint

1 marék kesudió

Így készítsd:

 Lépésről lépésre:

1. A fokhagymafejeket vágd negyedekbe, nyers felületüket dörzsöld be olajjal, sóval, borssal így tedd a sütőbe. 200 fokon nagyjából 30-40 perc alatt készre sül. Csomagolhatod fóliába is a fokhagymát, úgy jobban megtartja az aromáját.

2. Közben az olajon párold üvegesre a hagymát, a zellert és a póréhagymát.

3. Mérsékeld a tüzet, majd add az alaphoz a krumplit és a karalábét. Kevergetés mellett pirítsd 5-10 percig.

4. Öntsd hozzá a csirkealaplevet és a tejet.

5. Add a léhez a sütőben sült fokhagymát és a kesudiót, majd lassú tűzön, letakarva forrald a levest legalább 20-25 percig.

6. Amikor megpuhultak a zöldségek, kész is a leves. Ekkor tedd bele a korianderszálakat. Turmixold össze, selymesen krémes, sima levest kell kapnod. Igény szerint tejszínnel még tovább sűrítheted.

Tipp: A krémleveseket gyakran tálalják valamilyen betéttel: krutonnal, vagy pirítóssal. Ehhez a karalábé-krémleveshez próbáld ki a sajtos kalácspirítóst!

Egyszerű sajtos melegszendvics kalácsból! 

Új kombináció és édeskés íze tökéletesen passzol a zsenge karalábéhoz!

Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!

Vagy látogass el a Facebook-oldalára!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek