Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2015.11.08.

Szurkáljuk vagy ne szurkáljuk? Így marad egyben a kolbász és a hurka!

A disznótoros finomságok gyorsan és egyszerûen elkészíthetõk. Ám ha sütés közben durrannak a kolbászok és a hurkák, az próbára teheti a leggyakorlottabb háziasszonyt is.

Szerző Ripost

A hihetetlen népszerűségnek örvendő sült kolbásznak, sült hurkának csak kevesen tudnak ellenállni. A nap bármely szakában jóízűen megesszük, akár hentesnél kenyérrel, mustárral, de a jól elkészített hurka a szépen terített vasárnapi asztalon is megállja a helyét!

Hurkát, kolbászt sütni nem nagy ördöngösség, mégis sokszor romjaiban kerül a tányérra. A legtöbb háziasszony megszurkálja, hogy a gőz távozhasson sülés közben, azonban sok esetben még így sem sikerül tökéletes formában tálalni. Előfordul az is, hogy épp azokon a helyeken hasad szét a hurka, ahol megszurkáltad.

A kifogástalan sült kolbász és sült hurka titka a hideg víz!

Sütés előtt áztasd hideg vízbe pár percre, így garantáltan megőrzi eredeti formáját! Így hurka esetében el is tekinthetsz a szurkálástól, a kolbászba viszont mindenképp szúrj apró lyukakat. Így finom paprikás zsírja ki tud csorogni és a hurka átveheti az ízeket.

Sütheted sütőben, vagy a tűzhelyen teflonban. Ha nem szereted túl zsírosan, teheted grillrácsra, vagy becsomagolhatod egyenként alufóliába, így zsír nélkül is szaftos marad!

Így készítsd:

  • Sütés előtt áztasd hideg vízbe, kb. 5 percig.

  • A tepsiben tehetsz alá olajat, kis vizet, esetleg mindkettőt. 

  • Hideg sütőben kezdd el sütni.

  • Kis lángon süsd kb. 40 percet. 30 perc után két fakanál segítségével óvatosan fordítsd át másik oldalára.

  • Ha piros-ropogós a bőre, tálalhatod!

    Sütheted együtt a kolbászt a hurkával, de készítheted külön is. Ha magában sütöd, tehetsz mellé krumplit is. Nagyon finom, ha a kiolajozott tepsit savanyú káposztával béleled és erre fekteted a hurkát és a kolbászt!

    Mustár, savanyúság, káposzta és friss kenyér a sült hurka és kolbász nélkülözhetetlen hozzávalói!

    Krumplipürével isteni, de a legkülönbözőbb krumpliköretek is jól passzolnak hozzá!

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek