MEDICINA

Szív­be­te­gen is sze­xelj nyu­god­tan!

Messze nem olyan ve­szé­lyes a gyö­nyör, mint hit­tük volna, rá­adá­sul a gyó­gyu­lást is se­gíti. Ne foszd meg magad tőle!
címkék:

Még a szívbetegek körében is nagyon kicsi az esélye annak, hogy valaki belehaljon a szexbe. A tévhitek és a túlzásba vitt óvatosság miatt viszont sok beteg tartózkodik a gyönyörtől, pedig nem is lenne rá szükség- írja a Medical Online a Canadian Journal of Cardiology tanulmányára hivatkozva.

forrás: Pinterest
forrás: Pinterest

A szexuális aktivitás az egészséggel összefüggő életminőségünk fontos része, ráadásul az egyik legkellemesebb mozgásforma. A tanulmány szakértői tanácsokat és gyakorlati útmutatót is ad azzal kapcsolatosan, hogy milyen szexuális tevékenységeket ajánlhat az orvos pácienseinek.

A könnyebb érthetőség kedvéért a kutatók a különböző típusú szexuális aktivitásokat különböző sebességű sétával, illetve gyaloglással hasonlították össze, hogy azzal érzékeltessék, mennyire megterhelő fizikai mozgásnak felel meg a csókolózás, az orális szex vagy éppen a közösülés.

forrás: Pinterest
forrás: Pinterest

A csókolózás és az érintések a legsúlyosabb szívbetegnek is ajánlottak, de a továbblépéshez már jó, ha kikéri az orvosa tanácsát: a maszturbációtól, az orális szextől, de még a rendes szeretkezéstől sem fogja eltiltani, ha nem muszáj, sőt! A szexmegvonás újabb lelki eredetű, de fizikai tüneteket okozó bajokhoz vezethet!

címkék: