kulcsár edina
Mogyorós csoki banánnal? Ennél finomabbat nehéz lehetne kitalálni. Ezt a nyerõ hármast töltsd a kis pitefalatokba. Elolvad a szádban.
A reggeli kávéhoz elmajszolva ellenállhatatlan!
1. Egy tálban keverd össze a lisztet, sót, cukrot.
2. Szórd bele az apró kockákra vágott vajat, és nyomkodd morzsa állagúvá.
3. Öntsd hozzá a vizet, és egy fakanállal dolgozd tészta állagúvá. A legvégén a kezeddel is besegíthetsz.
4. Csomagold frissen tartó nejlon fóliába a labdává gyúrt tésztát, és tedd hűtőbe legalább 1 órára.
5. Lisztezett deszkán nyújtsd 3mm vékonyra a tésztát.
6. Nagy pogácsaszaggatóval vágj ki 9cm-es körszeleteket.
7. A maradék tésztát összegyúrva, kilapítva, újabb sütialapokat vághatsz ki. Összesen 15db-ot kapsz.
8. Halmozz a szeletek közepébe 1-1tk nutellát. Szórd meg pirított-vágott mogyoróval, és ültess a tetejére 1-1 szelet banánt.
9. Kend be felvert tojással a töltelék körül a tésztát.
10. Óvatosan hajtsd félbe. Az összehajtás nyomán nyomogasd össze az ujjaiddal, hogy lezárd a pitét. Egy villát belenyomogatva vonalkázd be, hogy biztosan ne jöjjön ki a töltelék. Még csinos is lesz tőle!
11. Helyezd sorba a kis pitéket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket a felvert tojással, és hintsd meg egy kis barna kristálycukorral.
12. Told a 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig.
13. Ha elkészült, szedd rácsra pár percre. Kicsit hűlnie kell tálalás előtt, mert frissen még nagyon forró benne a töltelék.