FAZÉK

Nu­tella és banán: ezt a gyors sü­ti­re­cep­tet is­mer­ned kell

Mo­gyo­rós csoki ba­nán­nal? Ennél fi­no­mab­bat nehéz le­hetne ki­ta­lálni. Ezt a nyerő hár­mast töltsd a kis pi­te­fa­la­tokba. El­ol­vad a szád­ban.

A reggeli kávéhoz elmajszolva ellenállhatatlan!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • ¼ csésze (160g) finomliszt
  • ¼ tk (1g) só
  • 1tk (5g) cukor
  • ½ csésze (113g) sótlan vaj, behűtve
  • 4ek (60ml) jéghideg víz
  • ¼ csésze (25g) pirított török mogyoró, összevagdosva
  • ½ csésze (150g) nutella
  • 1 kis banán, vékonyra szeletelve
  • 1 felvert tojás
  • barna cukor

Elkészítés:

1. Egy tálban keverd össze a lisztet, sót, cukrot.

2. Szórd bele az apró kockákra vágott vajat, és nyomkodd morzsa állagúvá.

3. Öntsd hozzá a vizet, és egy fakanállal dolgozd tészta állagúvá. A legvégén a kezeddel is besegíthetsz.

4. Csomagold frissen tartó nejlon fóliába a labdává gyúrt tésztát, és tedd hűtőbe legalább 1 órára.

5. Lisztezett deszkán nyújtsd 3mm vékonyra a tésztát.

Eközben a címlapon

6. Nagy pogácsaszaggatóval vágj ki 9cm-es körszeleteket.

7. A maradék tésztát összegyúrva, kilapítva, újabb sütialapokat vághatsz ki. Összesen 15db-ot kapsz.

8. Halmozz a szeletek közepébe 1-1tk nutellát. Szórd meg pirított-vágott mogyoróval, és ültess a tetejére 1-1 szelet banánt.

9. Kend be felvert tojással a töltelék körül a tésztát.

10. Óvatosan hajtsd félbe. Az összehajtás nyomán nyomogasd össze az ujjaiddal, hogy lezárd a pitét. Egy villát belenyomogatva vonalkázd be, hogy biztosan ne jöjjön ki a töltelék. Még csinos is lesz tőle!

11. Helyezd sorba a kis pitéket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket a felvert tojással, és hintsd meg egy kis barna kristálycukorral.

12. Told a 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig.

13. Ha elkészült, szedd rácsra pár percre. Kicsit hűlnie kell tálalás előtt, mert frissen még nagyon forró benne a töltelék.