Magyar Péter számára egy nő "zsákmányállat"

POLITIK
Létrehozva: 2015.11.17.

Mentőöv édesszájúaknak: itt a cukormentes piskótalap!

Már most attól tartasz, hogy több kilót fölszedsz az ünnepek alatt? Hogy szeretnél, de nem tudsz ellenállni az édességeknek? Készítsd hizlaló cukor nélkül a karácsonyi finomságokat! Tortát is süthetsz cukor nélkül! Mutatjuk a forradalmian új piskótalap receptjét!

Nem kell lemondanod a finomságokról karácsony idején, csak arra kell odafigyelned, hogy igyekezz visszafogni a szénhidrátokat. Legfőképpen a cukrot és a fehér lisztet kerüld!

Szerencsére mindez nem azt jelenti, hogy el kell felejtened a süteményeket!

Süss okosan, cukor hozzáadása nélkül! Még a tortád is lehet kímélő, ha szénhidrát csökkentett lisztből készíted a piskótalapot!

 

Kímélő piskótalap

Knap Daniella receptje

Hozzávalók a normál piskótához:

(18cm átmérőjű kapcsos formához)

  • 15 g teljes kiőrlésű zabliszt
  • 25 g Update Master mix
  • 20 g Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero
  • 3 db tojás
  • ½ mk sütőpor
  • Hozzávalók a kakaós piskótához

    (18 cm átmérőjű kapcsos tortaformához)
    3 db L-es méretű tojás
    2,5 dkg Update Master mix
    1,5 dkg holland kakaópor
    2 dkg Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero
    1/2 mk sütőpor
     

    Így készítsd:

    1. A precízen kimért liszteket (kakaós piskóta esetén a kakaót is) és a sütőport keverd össze egy tálban. Egy másik tálban verd fel szétválasztás nélkül a tojásokat a robotgép erős fokozatán. Ha már nem nő a térfogata, tedd bele az édesítőszert és verd tovább, amíg szép sárga masszív habot nem kapsz.

    2. A sütőporos lisztkeveréket több lépésben óvatosan szitáld bele a habba, ekkor már csak kézi habverővel, óvatosan dolgozz, hogy ne törjön össze a hab.

    3. A tortataformád alját béleld ki sütőpapírral, így öntsd bele a süteménymasszát. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Kb. 20 perc után jöhet a tűpróba!

    4. A kész és sütőből kiemelt piskótalapot takard le egy tiszta konyharuhával, hagyd, hogy így hűljön ki, mert akkor nagyon finom puha lesz.

    Ha már kímélő tortalapot készítettél, legyen gondod arra is, hogy amit a lapokra vágott piskótád közé kensz, ne legyen cukros! 

    Díszítsd a tetejét!

    A sima piskótalapra kakaóporból készíthetsz látványos mintát, míg a kakaós piskótára porrá őrölt édesítővel. A csodálatos mintákat úgynevezett stencilek segítségével vihetitek a torta felületére. Cukrászati célra is használható stencileket itt szerezhetitek be.

    Így készül:

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek