DIÉTA

Le­rob­bantja rólad a ki­ló­kat a karfi­ol­ke­nyér

Ezt az egy­sze­rűen el­ké­szít­hető le­pényt, azok­nak a di­é­tá­zók­nak ajánl­juk, akik nem akar­nak fi­no­mí­tott szén­hid­rá­tot enni, de sze­ret­nék va­lami könnyen el­ké­szít­hető fi­nom­ság­gal ki­vál­tani a ke­nye­ret.
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Hozzávaló

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 2 bögre felaprított karfiol
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál darált mandula, vagy Norbi liszt, paleo liszt
  • só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.

Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből.

Eközben a címlapon
(Vigyázz, ne legyen túl vékony, mert akkor nem tudod megfordítani)
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik oldalát. Remek diétás kenyeret kapsz így.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ha ropogósabban szereted, egy palacsintasütőben kicsit még egyesével átpiríthatod.

Tálald pirított csirkecsíkokkal, és zöldségekkel.
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)