tóth gabi
Mikróban szoktad? Áztatod? Kiveszed elõzõ este? Mutatunk egy sokkal jobb módszert, amivel hamar kiolvad a hús, így nem áztatod el vagy égeted meg. Pofonegyszerû megoldás, a profi szakácsok is ezt használják!
Bosszantó, ha elfelejted kivenni előző este a húst a fagyasztóból, és órákat kell várnod, mire kienged. A mikró olvasztófunkciója nem az igazi, sokszor megégeti a húst; ha forró vízbe teszed, eláztatod, és egészen más íze lesz, mint ha megvárod, míg kienged. Van szerencsére van egy megoldás, amivel akár öt perc alatt is kíméletesen kiolvaszthatod!
Két fém lábasra lesz szükséged, mert a fém nagyon jó hővezető. Az egyiket boríts fejre, és tedd a talpára a húst. A másik lábasba tegyél forró vizet, és rakd rá a húsra. Így a két lábas között 5-10 perc alatt kiolvad a hús - attól függ, milyen vastag. Az alábbi videóban megnézheted, hogyan:
Arra figyelj, hogy egyszer kiolvasztott húst soha ne fagyassz vissza, mert betegségeket okozhat!