FAZÉK

Félre a hiz­laló riz­zsel! Karfi­ol­mor­zsa a ki­rály!

A karfi­ol­rizs tö­ké­le­tes he­lyet­te­sí­tője az igazi rizs­nek, bár­mi­lyen étel­ben vagy húsok mellé, de kevés fű­szer­rel ön­ma­gá­ban is iz­gal­mas! Pró­báld ki, meg­éri!
Nyomj rá citromot, isteni íze lesz tőle! (Fotó: Pinterest)
Nyomj rá citromot, isteni íze lesz tőle! (Fotó: Pinterest)

A karfiol eleve az egészséges étkezés alapja, számos izgalmas étel készülhet belőle, ám ez most forradalmi újítás! Elképesztő, mennyi szénhidráttól kíméled meg magad, ha karfiolra cseréled a rizst! Először talán furcsának tűnhet, de hidd el: tényleg nincs párja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így készítsd:

A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt meg is kell állnod. Nem szabad, hogy pépes legyen a végeredmény!

Ennél apróbb szemű már ne legyen! (Fotó: Pinterest)
Ennél apróbb szemű már ne legyen! (Fotó: Pinterest)

A karfiolrizst kevés vajon pirítsd le. Sóval, borssal, esetleg fokhagymával ízesítsd. Végül szórd meg friss zöldpetrezselyemmel. Az a fantasztikus benne, hogy így elkészítve egyáltalán nincs karfiolíze a karfiolnak. A morzsalékos karfiolrizs nem puha, mint a párolt vagy főtt karfiol, darabkái kíméletes pirítás mellett roppanósak maradnak.

Élmény vele a vacsora!

Tehetsz hozzá tetszés szerint apróra vágott pritaminpaprikát, de cukkinit is, így igazán színes tiritarka karfiolrizsed lesz, szemet gyönyörködtető és igazán egészséges köret!

Eközben a címlapon

Tálald husival, salátával és felejtsd el a szénhidrátokat!

Petrezselymes karfiolrizs magyaros sült oldalassal. (Fotó: Markovics Gábor)
Petrezselymes karfiolrizs magyaros sült oldalassal. (Fotó: Markovics Gábor)
Fotó: Markovics Gábor