MEDICINA

Ez tör­té­nik a tes­ted­del, ha min­den reg­gel vizet iszol

Min­den reg­gel ká­vé­val in­dí­tod a napot? Lehet, hogy jobb ötlet lenne előtte még egy pohár vizet is meg­inni. Meg­mu­tat­juk, mi min­den tör­té­nik, ha rá­szoksz.

Felgyorsul az anyagcseréd

Fél liter víztől egy tanulmány szerint akár 30 százalékkal is felgyorsulhat az anyagcseréd. Ha éhgyomorra megiszol egy nagy pohár vizet, már reggel beállítod a szervezetedet a hatékonyabb emésztés felé vezető útra.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Enyhíti a gyomorégést és az emésztési problémákat

A reggel elfogyasztott víz eltüntetni a nyelőcsövedből azokat a savakat, amelyek éjszaka, alvás közben kúsztak fel oda. Ráadásul a fogakról is lemossa az esetleg rájuk telepedett savakat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Segít megelőzni a vesekövet

Ha elegendő folyadékot fogyasztasz, az felhígítja a vizeletedet, és azokat az anyagokat, amelyek vesekővé állhatnának össze. A vesekövek veszélyét legalább napi két liter víz elfogyasztása jelentősen képes csökkenteni. Sőt: ha a vízhez egy szelet citromot is hozzáadsz, az még jobban véd a kőképződéstől.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Kivédi a fejfájást, még mielőtt elkezdődne

A fejfájás egyik fő oka az elégtelen folyadékfogyasztás. Ha reggel egy pohár vízzel kezded a napot, már a kialakulása előtt megelőzheted – persze csak akkor, ha napközben sem feledkezel meg az ivásról.

Támogatja a méregtelenítést

Minél többet iszol, annál többet jársz vécére, és így a víz egyszerűen kimossa a méreganyagokat a szervezetedből.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Felgyorsítja a bélműködést

Az éhgyomorra elfogyasztott víz a bélműködés gyorsításával szabályozza az emésztést.

Eközben a címlapon

Megóv a betegségektől

Ahhoz, hogy elkerüld a náthát, a nyirokrendszeredet is el kell látnod megfelelő mennyiségű folyadékkal. Így az immunrendszered is teljes fordulatszámon teljesíthet.